Vem? Han? Lilleman!

Minns ni Daniel Cvetkovic, den fjunige tonåringen från Lindängen i Malmö, som 15 år gammal lyckades få skivkontrakt med Universal, och blev känd över hela Sverige som rapparen Lilleman? Ett kapitel svensk hiphophistoria som många idag ofta förknippar med andra gamla kommersiella bottennapp som Feven, Melinda Wrede, QBN Flow och Trippel Ett. Han som efter två skivsläpp, Tonårstankar (2001) och Mina Tankar (2002), samt hitsinglarna Vart Tog Pappa Vägen, Tonårstankar, Trasiga Skor och Bara 16 år, plötsligt försvann spårlöst från rampljuset och den aktiva musikscenen.

Nu, 2008, är snubben tillbaka. De som följt den svenska hiphopscenen i södern på nära håll har dock känt till skåningens närvaro ganska länge. Under de sex åren som passerat sedan sist, har Lilleman fortsatt med musiken på egen hand – och vad det verkar som – mognat som människa och börjat hitta sig själv som artist.

Häromdan släpptes hans tredje album Helt Tankad gratis på nätet (se downloadlänk nedan), vilket på något sätt får ses som en upprättelse för rapparen som fortfarande dras med ryggsäcken han samlade på sig som skivbolagskontrollerad pojkstjärna. Jag siktar framåt nu, glömmer bort dåtid konstaterar huvudpersonen i singeln Knack Knack, och det känns som rätt inställning.

Lilleman gör inte bort sig längre, faktum är att han kommit så långt att han numera faktiskt gör helt okej musik. Efter att par genomlyssningar av det nya materialet, måste man erkänna att detta har potential. Här finns inte bara känsla och talang, utan även en tanke bakom texterna. Precis som det ska vara.

Håller du med undertecknad? Ladda hem Helt Tankad här, och bedöm själv.

http://www.lille-man.se/lilleman_helt_tankad.zip

Videon till Knack Knack

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CivDdQEKTMs[/youtube]

Lilleman på myspace: myspace.com/lillemanbeats

Forumtråd: Lilleman-Helt Tankad (Album) Ladda ner

Läs mer: