Måne

- Hur länge har du hjälpt till med Whoa?
Inte så länge, jag har varit med sedan november 2010.

- Varför är du med i redaktionen på Whoa?
Det kom väldigt naturligt att börja skriva om hiphop när jag jobbat med hiphop. Jag har i många år varit konsertarrangör och hiphopaktivist. När Whoa i år sökte fler bloggare så såg jag det som en ypperlig chans att lära mig mer om svensk hiphop på ett annat sätt.

- Vilken är din relation till hiphop?
Hur kan man svara på detta utan att låta som en pretentiös tönt? För mig är det så att jag uteslutande lyssnar på hiphop och har gjort det sedan jag var en knott. Jag har också arrangerat mycket konserter och klubbar i några år. Hiphopmusiken har en brännande råhet och ärlighet som tilltalar mig. Den kan användas som ett verktyg för mycket och skapar debatt. Men den kan också vara orättvis och uteslutande, precis som med allt annat i livet. Synen på hiphop som en del har påverkar också hur scenen ser ut. Tyvärr är den också orättvis och obefogad, vilket kan bromsa för scenen en hel del genom att den inte tillåts verka på samma sätt som övriga genrer. Ett exempel på det är när jag som arrangör måste lova klubbägaren att publiken inte bara består av vandaler och narkomaner med vapen som söker bråk.

- Vad gillar du för musik?
Lucy Pearl, Aceyalone, Dilated Peoples, Atmosphere, Speech Debelle, Brother Ali, DJ Babu, Dessa, Jean Grae, Pete Philly, Geto Boys, Lady Soverign, Wiley, MC Lyte, Big Moe, Zion I, Roots Manuva, Chords, Roffe Ruff, Zacke, Stor, Labyrint, Looptroop, Hocus Pocus, The Beatnuts, Peshi, Evidence, Immortal Technique, Organismen, The Procussions, Aesop Rock, Psalm One, Devin the Dude, Erykah Badu, Common, Goodie Mob, Saian Supa Crew, The Gift of Gab m.fl.