Brev från Queff

queffdennizprime

Lagom till att vi välkomnar det nya året är det också dags att ta farväl av Whoa. I nästa vecka kommer sidan att låsas och kvar kommer ett virtuellt minnesmärke över 14 års hiphophistoria att finnas. Nedläggningen av Whoa har mottagits på olika sätt men för oss bakom har det varit en upplevelse att få ta del av den uppskattning som visats och de minnen som återberättats sen beslutet blev känt.

Under det dryga decenniet som Whoa funnits till har tusentals timmar ägnats åt att hänga i forumen där det diskuterats, snackats skit, skrattats, hatats och etablerats kontakt med andra hiphopintresserade runt om i landet. Vissa har hittat kärleken och vissa har inlett musikaliska samarbeten som är intakta än idag.

Därför blev vi extra glada när det ramlade in ett brev från Queff, en av många rappare och hiphopskallar som spenderat tid här på Whoa, där han berättade hur viktigt Whoa varit för honom genom åren.

Tjabba grabbar!

Jag heter Robert och kallas för Queff och var länge en aktiv medlem på Whoa. Det var på Whoa jag släppte mina första låtar och att få en veckans mp3a på Whoa var länge ett av målen jag hade med mitt musikskapande och många av mina tonår var det endast musik släppt på Whoa som jag lyssnade på och som formade mig som människa och som artist. Det var på Whoa jag träffade Denniz ”Puszel” Prime som idag är min bästa vän och producent. Det var genom Whoa jag träffade Oleg (vår art director) och alla andra idioter från Väsby som jag aldrig hade snackat med innan men som fann varandra i ett gemensamt genuint intresse för hiphopkulturen. Grunden till vad som idag är Mekk My Day har alltså Whoa att tacka för att vi ens känner varandra.

Därför är det med sorg jag tar emot beskedet att Whoa ska lägga ner, trots att jag inte varit aktiv medlem där på många år. Jag vill tacka er för ett fantastiskt arbete som jag har mycket att tacka för.

Med detta i åtanke hade det verkligen (och då menar jag VERKLIGEN) betytt mycket för både mig och Denniz om ni recenserade vår skiva innan ni gick i graven. En skiva som aldrig hade varit möjlig att göra utan Whoa och som vi är otroligt stolta över. Det är resultatet av vårt samarbete som började redan som två rappare i audioforumet och på spelningar vi fick genom Whoa på ungdomsgårdar i obskyra förorter till Stockholm.

Jag förstår att ni kanske inte har tid eller intresse av att göra det, men som sagt så hade det betytt väldigt mycket för oss, särskilt symboliskt, om vi blev uppmärksammade på Whoa en sista gång.

Oavsett recension eller inte så vill jag återigen tacka för allt Whoa har gett mig! Vilken jävla mupp man varit där haha men satan vad det har påverkat mig. Tack på förhand för att ni läst detta, hoppas ni har en trevlig dag.

MVH

Baitar-BdB-DMC, MMDBS

Så med det sagt är det ett nöje att försöka infria den önskan som framförts i mejlet. Det blir ingen tvättäkta recension utan några väl valda ord om senaste skivan Vostok, en av de bästa skivorna det här musikåret.

Trilogin som började med Greetings from Russia hösten 2010 har kommit till vägs ände och krönts med duons första officiella album. Det har bara gått tre år men deras musikaliska resa känns mycket längre än så. Missförstå mig rätt nu, jag var en av dem som älskade den spretiga debuten med sin nytänkande kombination av elektroniska produktioner och hård, välskriven rap men senaste alstret känns äntligen som en helhet. De plågsamt ärliga och självutlämnande texterna kompletteras med fyndiga metaforer som inte känns krystade eller urvattnade, som de så ofta har en tendens att göra.

Det är få producenter som har ett så eget uttryck och en egen röst som Denniz Prime. Det räcker att lyssna på det instrumentala spåret We were a great idea som leder fram till Samma tak, det starkaste ögonblicket på hela skivan, för att förstå vad jag menar. Traditionsenligt blandas det introspektiva med klubbangers. Anton Kristiansson levererar troligtvis årets bästa gästvers, Onda droppar ett par sanningens ord med en pondus som är få förunnad och Mächy kommer helt till sin rätt på stökiga anthemet DAX.

Det är få artister som varit lika öppna med sina personliga problem och strävanden som Queff och tillsammans med Denniz Primes melodiska vemod skapar de något unikt och spännande. Allt som allt är det en helgjuten skiva som är allra bäst när den får snurra från början till slut. På ett sätt är det lite sorgligt att inse att trilogin är slut. Å andra sidan kan man glädja sig åt duons personliga och musikaliska utveckling som bådar gott för framtiden. Med Vostok har de verkligen satt ribban för kommande projekt.

Köp Queff & Denniz Prime – Vostok via iTunes
Lyssna på Queff & Denniz Prime - Vostok via Spotify
Köp Queff & Denniz Prime – Midnight in Moscow via iTunes
Lyssna på Queff & Denniz Prime – Midnight in Moscow via Spotify
Ladda ner Queff & Denniz Prime – Greetings from Russia

Ett stort tack för all respons vi fått och framförallt till Queff som tog sig tiden att formulera sina tankar i text, det uppskattas!

Relaterade länkar och information:

Queff på Twitter
Denniz Prime på Twitter
Queff & Denniz Prime på Facebook
Mekk My Day på Facebook

Forum: Whoa läggs ned!

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-10-24 21:20
Nej fyfan vad tråkigt :(
2013-10-24 21:22
Väldigt tråkigt att höra :(
2013-10-24 21:23
Riktigt tråkigt.

2013-10-24 21:26
Men nejeeeeeeeee!!! :(
2013-10-24 21:30
Detta var väldigt tråkigt att läsa!
2013-10-24 21:31
Det var väl en tidsfråga men jävligt synd.
2013-10-24 21:32
Sjukt tråkigt! Whoa har varit en grym plattform. Kommer att ha varit medlem i ca 6 år när sidan läggs ned.
2013-10-24 21:32
Jag säger som jag sa i tråden i whoa-crew:Kanske inte så jävla hiphop men fan äkta känslor! Var ska man ta vägen nu?
2013-10-24 21:34
Ja, detta känns fan konstigt =/
2013-10-24 21:34
Kan ni inte bara abdikera till några med ny energi? :/
2013-10-24 21:41
Supertråkigt! Här har man stiftat många fina bekantskaper och fått fina minnen i 10+ år.

Big up Whoa!

KVS!
2013-10-24 21:44
Vila i frid, kära whoa.
2013-10-24 21:53
Hejdå whoa! Tack för allt!
2013-10-24 22:04
Vi syns på familjeliv då

Deras psykisk ohälsa del är rätt intressant
2013-10-24 22:04
Shit va sorgligt, så orimligt många timmar/dagar/nätter man har suttit och ugglat framför denna underbara senapsgula sida.
Träffat sjukt mycket gött folk har man fått gjort också, så jäkla sköna minnen (allt är preskriberat :). Natt-trådarna från början och mitten av 2000-talet borde tryckas upp som Bibeln 2!

Dock förståeligt att sidan inte kan leva kvar bara för att vi nostalgiska gamla whoaiter skall få vårt lystmäte stillat några gånger per månad eller år.

Tack som fasen för den här tiden alla som har hållit i trådarna..
och alla vanliga, dödliga, användare -love yall!

R.I.P WHOA

//MolotowONE, Lego_nr1, Lance_421, Sälen, Fluffypuppies
2013-10-24 22:13
Neeej...Vila i frid. Kan inte någon annan starta ett nytt. Finns inte så många andra ställen man kan diskutera hiphop
2013-10-24 22:19
Men vafan.. :(

Vart ska man hänga nu då?

I viss mån så förstår jag orsakerna till varför sidan läggs ner. Jag har sett denna sida gå från de första stapplande stegen till en riktig guldålder och sedermera till dagens nedgång. Riktigt tråkigt att det har blivit som det har blivit. Man har lärt känna mycket folk, samarbetat musikmässigt, hookat tjejer och framförallt diskuterat, skrivit texter, skrattat och flippat genom åren. För mig dog whoa redan för många år sedan, senaste tiden har mer varit life support. Men runt 2003 - 2006, det var i mångt och mycket en riktigt schysst period då whoa blomstrade.

Är ni bombsäkra på att inte några andra kan ta över det redaktionella ansvaret och allt det innebär? Driva sidan så att säga?

Om inte så får jag passa på och tacka för tiden som har varit. Orkar inte nämna massa namn osv men typ de flesta i whoa crew vet nog vem jag är oavsett. Tack till alla er för att ni styrde denna sida i alla år och för att man själv fick bidra lite, :)

Och alla sköna personer som funnits/finns här ska självklart också ha en eloge!

//Paz
2013-10-24 22:24
Jag visste att den där dyra 18-åriga whiskyn (som nån jävla kostymnisse gav mig efter att jag slitit röven av mig, double time, för deras firma i ett halvår) skulle komma till sin rätt, dags att korka upp och skåla för en epok, who's with me? :)

//Paz
2013-10-24 22:26
Detta kan inte vara sant?! Skulle precis gå och lägga mig, men skulle bara uppdatera en sista gång för kvällen och scrolla igenom lite snabbt. Har tittat flera gånger på datumklockan och hur mycket jag än vrider och vänder så inser jag nu efter 10 minuter att det faktiskt inte är 1a april eller något dåligt skämt!

Whoa har alltid varit en självklarhet i vardagen för mig och just nu känner jag bara en ENORM tomhetskänsla och hopplöshet, dessutom prestationsångest i att hitta en ny hobby.

Detta är minst sagt en sorgens dag för hiphop, just nu vill jag bara somna, vakna upp och tro att det var en mardröm. Vila i frid, kära, kära whoa och whoaiter.
2013-10-24 22:32
Som tidigare sagts så är det inte alls överraskande, men oavsett vad så är det tråkigt. Whoa har alltid varit min huvudkälla till ny hiphop, och nu när sidan dör, vart ska man då vända sig?

När låter ni sidan "dö"?
2013-10-24 22:35
Egentligen borde man slänga ihop någon sista whoaträff av rang för att sörja tillsammans. Typ på SK eller något annat klassiskt whoaträffställe.
2013-10-24 22:37
Första, enda och sista gången jag går på en sån träff, haha! Vore på sin tid kanske, ;)
2013-10-24 22:38
Det måste du! Du är ju en av få kvarlevande legender. Det hade varit fett om Mabande kom dit också.
2013-10-24 22:42
Haha, ja kanske vore något.. :P

Vart brukar sådana hållas då? Är det alltid i Sthlm eller?
mfs
2013-10-24 22:43
KaptenKrok: Det är på gång. Mer info snart. Vore fett att se alla gamla heads bakom skärmarna afk.

Tack för all support och engangemang!

Och som sagt så kommer vi posta användares berättelser på bloggen framöver så har ni någon Whoastory ni vill dela med er av så maila de för publicering på bloggen till [email protected]
2013-10-24 22:43
Ja, Whoa-träff/träffar vore nice. Det ska vi försöka styra.
2013-10-24 22:47
R.i.p en stor del av mitt Liv.
Tråkigt när bra saker kommer till ett slut.
2013-10-24 22:50
Roligaste skiten har varit några få gånger i livet när man varit i utlandet och så snackar man med folk och så säger någon; "Ey, är det du som är/var insert user name på whoa eller?".

Det vet jag har hänt dig också en och annan gång Alex, har fan fysiskt hört folk säga det till ditt ansikte några gånger back in the days, ;)

Har säkert hänt de flesta old schoolers här så mycket jävla tid många har spenderat på sidan i över ett decennium, haha..

//Paz
2013-10-24 22:52
Whoa har gett mig massor och det tror jag gäller för andra också. Kan inte räkna de vänner jag skapat genom detta forumet. Samma gäller väl ovänner efter min tid som admin, eller bara som aktiv i framför allt Blandat-forumet.
När jag slutade som admin sänktes också min aktivitet, men jag har allt som oftast smugit in här och kollat.
På senare tid har jag kollat mycket vad jag skrev längre tillbaka i tiden i forumen och det är riktigt roligt. (Speciellt när jag trodde att jag var mycket mognare 2007, än vad jag var ;) ...så jag är rätt glad att man inte kan söka på trådar från starten.)
Häromdagen använde jag nässpray, fick ont i näsan och googlade "Ont i näsan av nässpray" ...första träff på google var en tråd jag själv skrivit 2007.

Det bästa är, att även om whoa.nu läggs ned så har jag fortfarande kvar de flesta av kontakterna jag knutit genom sidan.

Tack för allt, Whoa Crew och alla vänner.

Jag avslutar med... Vad heter du på Whoa?

2013-10-24 22:52
Tack för en underbar tid, minns främst alla roliga audiobattles runt 2002-2004 :)
2013-10-24 22:52
mfs, kan man hoppas på en kväll på Tivoli. Torsdagsfeeling och glas-glas!
2013-10-24 22:53
Idag har scenen hittat ut på andra platser


var?

tack för ett bra jobb! Lite tråkigt, känns trots att aktiviteten dött att scenen kretsat lite kring whoa, vad finns nu, Kingsize.se?
2013-10-24 22:58
VRGNHNS skrev:
Idag har scenen hittat ut på andra platser


var?

tack för ett bra jobb! Lite tråkigt, känns trots att aktiviteten dött att scenen kretsat lite kring whoa, vad finns nu, Kingsize.se?


True story, finns ju fan knappt något fullgott alternativ. Har alltid undrat var alla hiphoperz hänger nuförtiden om de inte hänger på whoa. Har vi missat ngt secret illuminati society eller? Folk snackar om facebook. Fuck facebook, :C
2013-10-24 22:59
Jaha, det här var ju tråkigt. Just när man själv började bli lite aktiv här efter år av bara läsande och en och annan kommentar. Vart går man nu för att uppdatera sig inom både svensk och annan rap... Så många guldkorn till artister och låtar man hittat på den här sidan.

2013-10-24 23:00
Det är bara att stämma in i klagosången, whoa var en stor del av mina sena tonår.
k-2
2013-10-24 23:00
Jag var aldrig en jätteflitig skribent, och nu för tiden surfar jag knappt hit längre, men whoa betydde otroligt mycket för mig i mina tidiga tonår (03 - 05). Här lärde jag mig om allt om hiphop (såklart), men också att det fanns en utomparlamentarisk vänster i politik-forumet och att som färsk writer skrocka åt den låga nivån i graffiti-forumet. Hade varit en helt annan person utan whoa. Tack för det.
2013-10-24 23:00
Tycker det är lite ledsamt, blir nostalgisk trots att det är många år sen jag var aktiv här. Har träffat massor av vänner genom Whoa, och skaffat mig ett par ovänner också. Tack för allt alla ni som gjorde det här till en trevlig mötesplats!

2013-10-24 23:00
När stänger ni sidan för övrigt?
2013-10-24 23:01
Folk orkar inte tjaffsa länge, det eju det som är charmen med whoa. Nu ska det bara vara snabba likes osv.

Facebook:

2013-10-24 23:03
Riktigt trist..
Whoa har funnits med hos mig i mer än ett deccenium och jag har i princip dagligen loggat in och spenderat flertalet timmar här. Tomt kommer det bli.....
2013-10-24 23:05
Tack för dessa år!
2013-10-24 23:06
Undrar hur detta påverkar den svenska battlescenen. Tror mycket av hypen kommer från whoa faktiskt även om den inte är beroende av sidan.
2013-10-24 23:06
När stänger ni sidan för övrigt?

Januari 2014. Men som sagt, vi drar inte ur "pluggen" helt utan det som är postat i forumen kommer fortsätta gå att läsa (men ingen kommer kunna logga in eller skriva i forumen något mer). Vi har även som mål att låta mp3-servern leva kvar.
2013-10-24 23:07
Nej, förresten, efter att ha tänkt igenom saken så säger jag blankt nej här. Detta tillåts inte, var goda och fortsätt driva sidan. Det kanske finns någon motsvarighet till hemtjänst för whoa, nu när rullatorn inte räcker längre? Eller har whoa ens fått rullator än? Det finns vård!
2013-10-24 23:07
Här har man varit medlem sedan 2001-01-09 (SvU tiden) under nicket madboY som jag sedan tog bort och skapade denna jag har nu. Känns lite sådär synd att ni lägger ner, jag har alltid klagat på designen på sidan och alltid manat för en förändring. Men nu lägger ni ner alltså.

Jag vill tacka er för alla år som både forumen och bloggen har gett mig, jag är ytterst tacksam för min musik ni hjälpt mig sprida vidare. När jag började rappa, så ville jag alltid ha en aktuell mp3a men höll inte måttet vid den tiden, några år senare fick jag den släppt hos er, där ni även spridit ett album, en EP, 2 videos och en aktuell mp3a. Det kommer jag alltid komma ihåg som att det var som en milstolpe att få ut sina grejjer här.

Det kändes som om att man kunde vara sig själv här, man kunde skriva av sig och få respons av helt underbara människor (men även hemska). Men framför allt så kändes det som ett hem på nätet. Min startsida under många år var just whoa.

Asså, WHOA, visste att den här dagen skulle komma någon dag, men inte idag...

Så, tack för tiden, musiken, minnen och allt som betydde något under mina senare tonår.
2013-10-24 23:19
Det kommer jag alltid komma ihåg som att det var som en milstolpe att få ut sina grejjer här.


Nu kommer man dö utan den tillfredsställelsen
2013-10-24 23:21
Riktigt tråkigt att höra.. Medlem i åtta år.

big ups till alla som jobbat på sidan och varit involverade i whoa.

För mig kommer sidan alltid vara nr.1 hiphop sida i Sverige.

Tack för allt.
2013-10-24 23:26
Dags att lägga in note på telefonen så man inte missar radiosnacket den 7'e, :)
2013-10-24 23:30
Kan bara instämma med alla röster här, detta känns skit tråkigt.
Whoa har verkligen bidragit till både min personliga utveckling inom hiphop
och även hela scenen. Sedan har Whoa även givetvis varit en central del i mitt liv
i form av träffa människor, snacka skit, hålla på med musik etc. genom åren. Jag vet idag inget alternativ som är i det närmsta likvärdigt och måste därför säga att detta beslut förvånar mig nått enormt, behovet av Whoa känns minst lika stort som någonsin.

Men som någon undrade; vart ska vi ta vägen?
2013-10-24 23:34
Fan det känns så sjukt. Då och då brukar jag fundera över hur länge jag kommer vara aktiv på whoa och sett mig själv som 40+ som sitter inloggad minst en gång varje dag (man loggar iofs bara in en gång om dagen och sen loggar man alltid ut, whoa ligger alltid i fliken längst till vänster). Nu visade det sig att man aldrig kommer få sitta här som riktig åldring.

Hur blir det med facebookgruppen? Kommer den finnas kvar?
2013-10-24 23:35
Inte för att regna på eran begravning men, det är ju konstigt att detta inte skett för längesedan. Whoa är en produkt av den stora hiphopvågen som uppslukade en hel generation vid millenieskiftet ("fyra element" - kommer ni ihåg?) och Whoas topp är ju passerad sedan obegripligt länge. Med tiden skulle man inse att hiphop faktiskt är en ganska smal nisch och att ett levande forum utgörs av så mycket mer. Idag är hiphop populärkultur, om än en ganska uddlös och föga nyskapande del av den, och ingen kallar sig "hiphoppare"; t.o.m. termen "hiphop" är på utdöende.

Medlem sedan 13(!) år. Uttråkad veteran av ren slentrian.
RMK
2013-10-24 23:39
Har inte varit inloggad på ett bra tag men, det är väl dags att göra det nu innan det är för sent.

Vill rikta ett tack till alla som hållit sidan vid liv så länge. Har whoa att tacka för många milstolpar inom musiken men också för att typ halva min umgängeskrets utgörs av folk som jag träffat pga. Whoa.

Det är vackert.

Kram!
2013-10-24 23:52
Otroligt trist att höra, trots att min aktivitet minskat avsevärt.
Jag har ju alltid hittat tillbaks hit förr eller senare, glott igenom "mina" forumdelar och skrivit något här och var.

Sjukt egentligen har varit medlem sedan 2002, och det finns vissa forumdelar jag aldrig ens öppnat.

ska nog göra det nu.

TRIST TRIST TRIST.

2013-10-24 23:54
under mina sena tonår kunde jag sitta och fila texter med enbart lyricism-forumet (eller keystyles som det hette förr) i åtanke. såvitt jag vet fanns det inget annat ställe att skriva sådana genrespecifika texter på, och då syftar jag främst på de flerstaviga rimmen men även den ofta närvarande bängheten. och antibabylonjargongen (som nattkrig var en mästare på, han gjorde verkligen punkterna efter vissa rader (mitt nattkrig.../jag är fast i..) till sitt signum) det fanns inget annat forum som skulle förstå grejen med det.

Keystyles-delen betydde mycket för mig under den perioden, eller det fyllde en funktion i mitt liv. och jag är säker på att många håller med mig.

hej Rikard! audio-tråden för vår första pisslåt med typ 2000000 svar, sjukt.

ja ja, nu ska jag sluta sitta här och nostalgirunka. satt just och uppade några gamla rävars texter i lyricism-delen. orka.
2013-10-24 23:55
Dubbelpost
Finns det något annat forum som liknar whoa.nu ??? känner en plötslig tomhet som måste fyllas.
2013-10-24 23:58
Fan det är så otroligt synd att mycket gick förlorat i just dessa forumen via serverkraschar. Grejen är att det fanns faktiskt perioder då personer som Kashal Tee, Max Peezay, Fronda mfl postade en och annan text men allt det är borta. Alla dagens battlerappare och en och annan artist, många postade grejer som yngre men borta borta, :E
xen
2013-10-25 0:05
Fett Tråkigt R.I.P
2013-10-25 0:16
Har hängt här ett jävla bra tag.
Men jag förstår precis varför ni tar detta beslutet.
2013-10-25 0:20
Här kommer en gamling insläntrande för ett sista avtryck.

Whoa.nu har betytt otroligt mycket för mig. Här har jag snackat musik, grälat massor och skaffat många vänner, en del av dem vänner för livet. Jag är oerhört tacksam för att Whoa.nu fanns i mitt liv under tonåren, att det fanns ett ställe att hitta likasinnade på. Så många konserter vi var på! Så många fester!

Och Oracle - vi fortsätter väl beefa om tillfälle ges? Glöm inte vilken maktgalen moderator jag var!

Puss på er alla och tack för allt.
2013-10-25 0:34
Medlem since day one (bytte användare någon gång i begynnelsen till denna). Långt ifrån aktiv sedan några år tillbaka, men loggar nu in för att säga TACK. Whoa förgyllde mina tonår på så många sätt. Givande diskussioner i en tid då jag hade ett brinnande intresse för svensk hiphop, nya vänner och musikupptäckter. Ja jag vetefan vad jag ska säga, blir lite överrumplad över hur mycket ett internetforum kan betyda för en.

Ska nu bära min svarta Whoa-tisha som sorgeklädsel i en vecka framöver.

Holy shit. RIP.
2013-10-25 0:35
Det var på tiden, var väl ett bra tag sen sidan spelade ut sin roll.

Tack för några glada stunder i slutet av tonåren (IRC-wise) iallafall, och ha det så gött ni kan.
2013-10-25 0:46
Har loggat in på tok för lite de senaste åren, men pipit förbi då och då och kollat runt - för bara nån timme sen tänkte jag leta reda på en gammal tråd med bra info.

Om man kollar runt på andra sociala medier är det fascinerande vad olika åsikter det finns om communityt, men det pekar ju lite på att det både påverkat folk och nog framför allt att det blivit det man gjort av det: om allt du sett var hatare kanske du inte var så juste du heller och om du bara fått kärlek så är du nog inte så pjåkig själv.

Kan inte skriva så mycket här just nu, författar min tell all-bok "Maktspelet bakom Whoa - undercover under min 'fro" ;)

Men i korthet finns det nog bara ett sätt att säga det:


10-4, over...
2013-10-25 0:49
Jag blev ledsen på riktigt när jag hörde detta.

Förlåt till alla jag varit dum mot och tack för allt.
2013-10-25 0:54
Fan, lite sorgligt är det allt, även om det var längesen jag var aktiv här. 2001 är fan en evighet bort. I'm out, like whoa!

2013-10-25 0:59
Aldrig varit en jätteflitig skribent. Men för ett par sedan var whoa endå en del av vardagen. Stort tack till alla som skrivit, tyckt, tänkt och småbråkat under årens gång.

Kram på er! Och vila i frid whoa!
2013-10-25 1:13
Det var några år sedan jag brukade vara aktiv här, men känner endå att jag vill stämpla i tråden innan det är försent. Whoa var en stor del av mitt liv 06 - 08 och även om jag tycker att sidan har tappat lite av sin charm så känns det jävligt tråkigt att läsa det här. Tack för alla minnen och all musik.

Peace
2013-10-25 1:23
Detta är ett väldigt sorgligt besked. All respekt till whoa familjen och dess skapare. Vila i frid whoa.nu och lycka till med allt i framtiden! I'm out, like WHOA!

2013-10-25 1:24
Fan va galet och sorgligt. Jag ser framför mig hur alla whoaiter slängs ut i världen, förvirrade, utan något mål eller någonstans att ta vägen. Whoa har varit en så stor del av ens liv. Både musikmässigt men även att man utvecklats som person. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt att jag aldrig mer ska logga in, men sen sitter man här igen en månad senare. Kommer kännas tomt.
2013-10-25 1:29
men hey! Någon måste ju starta ett nytt forum. Iallafall nån sorts mötesplats där folk som håller på med hiphop över sverige kan mötas och collaba.
2013-10-25 5:09
Äntligen!
2013-10-25 6:11
Har inte postat här på åratal, tror jag. Men vill hoppa in här och säga tack. Tack för allt den här sidan gett mig, tack för alla vänner jag träffat här, tack för alla jävla timmar jag härjade med vansinniga islamister, anarkister och allsköns galningar i Politikforumet. Jag har till och med träffat kärlek via detta community.

Så än en gång, tack.

Peace,
dekker - fd admin och moderator.
2013-10-25 7:28
mitt liv hade sett _helt_ annorlunda ut utan whoa.
aldrig träffat min exman och aldrig flyttat tilll gbg.
aldrig träffat min nuvarande och aldrig flyttat till skåne, och vårt barn hade därmed aldrig blivit till.

något av ett mindfuck ju mer jag tänker på det
2013-10-25 7:59
Helt seriös? Det finns inget lika bra alternativ för en att hänga nu? Möjligtvis utländska hiphopsidor men man vill ju hålla sig uppdaterad inom den svenska scenen också.
2013-10-25 8:04
Kul att se hur alla kommenterar lite här. :)

Första gången jag skriver ett inlägg på flera år tror jag. Tack för denna tid!
2013-10-25 8:09
Med nostalgi i sinnet och väldigt mycket kärlek kommer de här 10+ åren alltid finnas kvar i hjärtat. Allt från hangaroundtiden till chefstiden.
Vänner, kärlek, bråk och skratt. Från min första riktiga pojkvän till mitt
Första barn, whoa har funnits här. Tack! All kärlek till oss!
2013-10-25 8:55
väldigt tråkigt men allting har ett slut!

vila i ro, whoa. haft många fina år här.
2013-10-25 9:09
Jäkligt trist... Whoa har ju varit en del av ens vardag i snart 13 år (medlem sedan maj 2001). Kommer att sakna stället, även om jag inte varit särskilt aktiv de senaste åren.
2013-10-25 9:11
Känns jävligt tråkigt, även om jag inte varit särskilt aktiv den senaste tiden känns det ändå tråkigt att det läggs ner. Blir nostalgisk.

Whoa har betytt otroligt mycket för mig under min uppväxt, har fått många vänner tack vare det och det är mycket tack vare whoa jag kunde utveckla mitt musikintresse.

Så tack alla som varit involverade alla dessa år, för en riktigt fet community!
2013-10-25 9:58
Ok, så nu måste riktiga människor ta del av min negativitet?
2013-10-25 10:01
Kan inte påstå att jag varit särskilt aktiv på flera år men det fanns en tid i mitt liv då Whoa var en extremt stor del av min vardag och det känns faktiskt tråkigare än jag förväntat mig att höra att ni ska lägga ner.
Det har inte funnits några funderingar kring att bara skala ner och köra vidare som ett lite mindre forum? Har själv aldrig begärt något annat från Whoa än just forum och även om t.ex. bloggen och andra "sidoprojekt" är uppskattade så är det ju inte vad jag kommer hit för.
2013-10-25 10:05
ojoj det var värst. Men det var väl dags, känns som forumet tappade fart redan för en 5-6 år sedan och sen mest levt på sparlågor. Förmodligen en bra ide för alla de 30plus som hunnit få barn de borde leka med istället för att läsa forumtrådar.

Spiken i kistan kanske för den svenska hiphopscen som är jämnårig med mbma och looptroop och nu faktiskt borde lägga ner så att något nytt kan komma istället. Man får väl hålla tummarna.

Men lite sorgligt, jag kanske borde gjort något bättre med min tid än hänga här, men nu har jag ändå gjort det i typ 10 år. Det är som att bli dumpad av sin partner som man funderat på att göra slut med hur länge som helst. Så "rest in peace" som man säger på engelska, vi ses i verkligheten eller aldrig mer

Kurt Russel/Dundermannen
2013-10-25 10:22
Fast va inte så deppiga. Vi har två hela månader till att leka ju!!!
2013-10-25 10:58
NEJ fan vad tråkigt! :/
2013-10-25 11:01
Nedstäningsbeskedet av Woah punkt nu kom hastigt, precis som droger klivet in som hiv i livet som redan känns tungt var det svårt att finna kraft och le lugnt åt allt som är tungt då livet givet serverar förgiftad saft och rygg dunk är det väl inte konstigt jag snabbt tog en stygg klunk ur en trygg dunk och blev snyggt lugn med en flykt lögn, trots bön och tycken blev jag kvar bland rön och rykten som ett könssmycke på en överkörd jycke.
Vilken soppa, krossat hopp, kopplade känslor till att vilja hoppa, stoppa i mig kross av roppar, i hopp om att sluta floppa och dö när jag låg på topp, men även det vart en flopp då jag redan härdat min kropp med Ghbtvål i långa lopp, så allt jag fick var kål och dropp intravenöst i blodomlopp. Hjärtat gjort av stål eller nått, för det tog aldrig stopp eller gav någon propp.
Utan det gav faktiskt hopp.
Nu är jag drogfri och glad och vänder tråkigt blad med bråkig dag bort från frågvist barn.
Pappa? ja, hela dan! Så måste nu vara en logisk far och inte en tappad Fan som stapplar fram i år och dar som fuckad man. Det fattar man! Vinden har vänt, vill förändra, dörrar stängda, chanser brända. Aldrig ska jag återvända! Woahs sista text nu skriven, ska ja bara klicka, sända.
2013-10-25 11:01
passa facklan, por favor!
2013-10-25 11:06
Whoa blev hiphopstället jag hängde på permanent (ett tag iaf) efter att Mokkamekka stängde ner. Men jag minns tiden som Backlash också (sidan var väl svartvit?). Tråkigt att höra.
2013-10-25 11:06
Dela med er av era bästa minnen ( hoppas de är okej att jag gör så här, annars får ni ta bort den! )

http://www.whoa.nu/forum/ovrigt/blandat/731863/1.aspx
2013-10-25 11:12
Ja, kan inte göra annat än att tacka whoa för den fina tiden man har haft här, fett många minnen från alla tävlingar, låtar o diskussioner mm.. Som hur jag o rmk gjorde upp att han skulle göra en skitdålig diss mot PR-records så att jag o Fonky kunde vara med o svara sedan, eller i tagteam när Aggro räknade allas bögskämt och jag o Coffe hade typ lika många som alla tillsammans, battlen mot NuMessiah, allt småtjafs med subdominant, good ol times :)
2013-10-25 11:24
Om det är någon rolig whoa-it som jag har glömt bort att knyta kontakt med, så får ni gärna ta initativet

http://www.facebook.com/akinjensen
http://www.facebook.com/magnus.jensen.712

Hade även varit kul om någon hade låtarna från Tagteamet där jag o Coffe(Dansk_BB) tävlade ihop som Tygla din slyna
2013-10-25 11:30
Ja, precis som många andra här inne har jag spenderat stora delar av tonår och även början på mitt 20-something med att lurka på whoa. Vilka musiktips, vilka kärlekar, vilka kompisar...

Sen vill jag ge ett extra tack till #whoa.nu för alla FANTASTISKA år <3

Tack så mycket för allt.
App
2013-10-25 11:32
Well, jävligt tråkigt helt klart, det är ändå sex år som jag spenderat med att mestadels slänga upp texter här. Lär kännas jävligt lustigt i framtiden när man inte riktigt har någonstans att lägga upp allt.

Tack till whoa, och tack till alla som har kommenterat på mina grejer.


2013-10-25 11:40
Tråkigt, men full förståelse.

Bara tufft nu att försöka se hur man ska "gå vidare" efter att ha loggat in på Whoa nästan varje dag i 13-14 års tid. Min generation är sjukt bortskämd när det gäller svensk hip hop. Jag menar ibörjan hade man så jävla många hip hop siter. Grioten, DJ Silence's hemsida, Svensk Underjord mm men Whoa varit alltid där när de andra försvann.

Så många användare/folk man nu aldrig kommer få veta mer om... oh well. Om det kommer arrangeras någon Whoa fest (en riktig sådan) så är jag game.


Jag får tack alla som hjälpt till att hålla Whoa flytande. Ni gjorde ett grymt jobb <3
2013-10-25 11:53
fan va segt. mina standardcheckar på nätet halveras, nu måste jag ju typ börja hänga på twitter.

tack för allt hörni!
2013-10-25 12:33
TRAGISKT och TRÅKIGT :(
2013-10-25 12:56
Fett tråkigt! Har inte använt Whoa utöver att glo lite i blandat forumet ibland under de senaste åren. Kommer inte ens ihåg lösenordet till min egen användare, haha.

Har lärt mig otroligt mycket om lyricism, produktion och hiphop rent allmänt på Whoa. Har mycket att tacka för. Vet inte om alla gamla rävar hänger kvar heller, vi kanske springer på varandra en vacker dag i de mörkaste skrymslena utav internet.

Shoutouts till killerzteve, kammel, djureri, jotohananen, neobica, stukad plus alla jag glömt

/ Kreativ
2013-10-25 12:59
Fan va tråkigt. Va ska man med internet till utan whoa och svereggae...
2013-10-25 13:26
Mabande Du dyker väl upp på en eventuellt whoaträff? Jag kan fan inte lämna whoa ordentligt utan att ha fått träffa dig.
2013-10-25 13:43
Farväl och tack för allt!
2013-10-25 13:49
Den här nyheten slog tyngre än vad jag hade trott..

Whoa.nu har varit mitt vardagsrum på internet under större delen av min uppväxt. Mycket har hänt under de 12 åren jag haft min användare här men Whoa har varit en trygg konstant, från pojkrum till kontor.

Stuck, howser, admins, mods och användare - stort tack för allt.

2013-10-25 14:57
Tusen tack för allt whoa!
2013-10-25 15:30
alltså nej fan.
blir nästan lite ledsen och väldigt nostalgisk. fan vad vänner o skit man hittat genom whoa som gjort tonåren riktigt jävla fet att gå igenom!

fan, kan ni inte passa facklan till lite yngre som gärna håller glöden vid liv? tror många skulle kunna tänka sig att göra det. iaf ge det en ärlig chans.
2013-10-25 15:31
Tråkig läsning men tyvärr ingen överraskning.
Tack för allt!
2013-10-25 16:04
Nästan tio år. Tack för alla intressanta användare jag fått möjlighet att stalka skyddad av nattens mörker och stora buskar. Whoa var min ungdom!
2013-10-25 16:20
Gått med gråten i halsen hela dan.

Samtidigt som man som sagt känt att beslutet varit påväg så har ju ändå hoppet funnits tack vare att det ändå dykt upp nya sektioner som Guldgruvan osv.

Rätta mig om jag har fel men hade artister som Kapten Röd, Afasi & Filthy och Mohammed Ali varit de de är idag utan whoa?

Även om det är helt uppåt väggarna för långt ifrån samma sak så är typ qweety enda alternativet? (om det finns kvar)
2013-10-25 16:24
Man blir jävligt ledsen när man läser detta, men jag kan inget annat än att tacka buga och bocka för denna tid!


R.I.P
Sveriges bästa hiphopforum!
2013-10-25 16:31
Jag överväger STARKT att gå ut med en knall ifrån Whoa nu när det ändå skall läggas ner och se till att bli bannad på ett väl valt sätt... Det kanske dags att 'take a walk on the wild side' nu, medan man fortfarande har chansen att få uppleva en klassisk Mabandebanning än. Frågan är nu bara; hur?
2013-10-25 16:36
Priyan prova med "fake, gangtapes!!"
2013-10-25 16:56
Det är extremt mycket människor jag lärt känna via den här sidan som man sedan träffat in real life och umgått med.. Alltså det är väldigt många. Mycket minnen.

Tack Whoa för alla fina år.

Since Day One / Ålltzen
2013-10-25 16:59
Priyan prova med "fake, gangtapes!!"Hahahahaha, fucking gangtapes
2013-10-25 17:10
ELLER så kan man ta på mabandes hår, det får man också direkt bann på.
2013-10-25 17:13
Jag läste om det här klockan 4.30 imorse. Hela dagen har jag försökt att inte tänka på det här, hoppats och trott att det var en mardröm från inatt.
Förs läggs Infamous Mobbs forum ner, sedan cormegasite.com, sedan alchemistbeats.com och sen Kingsize tidningen och förra månaden las legalhustle.com ner.
Vad är anledningen till att allt läggs ned?
Är det så här det är att bli gubbe?
Ingenting som man gillade finns kvar, hittar inte den ölen jag gillade, de skor och byxor som jag gillade finns inte kvar.
Just när Whoa började bli bra så läggs det ner.
Vad ska jag göra nu på dagarna?
2013-10-25 17:20
Jävligt tråkigt, vart ska man nu hitta all bra underground hiphop?

Ni måste låta guldgruvan och mp3-arkivet leva för evigt, det är ovärderliga filer där!
2013-10-25 17:26
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
2013-10-25 17:27
Så jävla onödigt
2013-10-25 17:37
VAFAN. jag blev ju precis uppbannad efter att ha varit bannad i flera år, jag är i chock. sautan också.
2013-10-25 17:40
Konstigt P25: Nu vill jag en gång för alla veta vem du är och gärna prata ut om varför du hatat på mig under alla dessa år, kontakta mig på twitter eller facebook tack!
www.facebook.com/gisli.viglundsson
twitter.com/realgizlee
K9
2013-10-25 17:53
Det var en riktigt RIKTIGT tråkig nyhet. Stort cred till alla som jobbat och modererat med denna sida. Whoa.nu kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta!
2013-10-25 18:24
aaaah fyfan .. hörde det på radio förut , trodde jag hörde fel men tyvärr inte .. mycket tråkigt känner som många andra att det är hit man har gått varje dag - vart är den nya samlingsplatsen ?
2013-10-25 18:28
micKillah P29
jag gillade inte en av dina låtar, då börja du gå på med personangrepp och var as dryg osv, sedan dess har jag inte klarat av dig. så enkelt är det. du var problemet.
2013-10-25 18:43
Fan va sjukt. Känns som en del av ens ungdom dör nu.
Whoa var en stor del till mycket av mitt liv.
Tack!
2013-10-25 18:49
Men fyfan vad trist:(
2013-10-25 19:07
dra åt helvete och brinn i helvetet!!!

jävla dårar lägg inte ner nått som funnits sen man var 13!!!!!!
2013-10-25 19:11
Right in the feelings!

Bara namnen i tråden får en att skaka tänka tillbaka 10 år.
2013-10-25 19:25
SKANDAL!
2013-10-25 19:42
SKAM PÅ TORRA LAND!
2013-10-25 20:04
2013-10-25 20:04
2013-10-25 20:18
Whoa är inte längre som den en gång var, vilket är synd. minns back in the days runt 2005-2006, då folk la upp låtar hela tiden, man hade battle turneringar och grejer. nu är det knappt någon musik alls på sidan.
2013-10-25 20:22
Fan nu sa jag ju hejdå i den andra tråddjävulen innan jag såg denna. Copy+pastear som en lazy fuck jag är.

Nattråden. Ligg. Whoaträffar. Kompisar. Baskethäng. Öl. Dagens punchline från förr. Och så whoanovellen. Samt indiska-klippen. What a blast! Beundrar alla oldies som försökt hålla whoa vid liv genom att försöka hålla sig aktiva. Jag försökte.

Det är som en kär vän som lämnar en, en som man lärde känna som hade gemensamma intressen men som man växt ifrån så man går skilda vägar. Whoa var som en überball familj. Och som literally gav mig en familj pga annan whoait. Hatten av till skaparna och deras engagemang och att sidan faktiskt hållt sig äkta i alla dessa år. Classic. Jag är och förblir en whoa-supporter.

RIP WHOA.2013-10-25 21:03
Efter att ha tänkt efter lite så har jag ju kommit fram till att jag vettefan vart man ska efter whoa, familjeliv är ju inte helt fel men det är lite för mycket efterblivna människor där.

Lägg ner redaktionen och eran blogg, håll communityn vid liv och låt folk få en chans att hålla på med att lägga upp sina skapelser. Behövs inget mer för ärligt talat så har jag läst högst 10 av era 3000 blogginlägg, har aldrig slagit mig som något av intresse.

Orsaken till att jag började tänka efter är pga att jag utan att tänka på det loggat in på whoa cirka 10 gånger på 2 dagar nu, det är en rätt vanlig reflex för mig att bara glida in och kolla läget. Gjort det i alldeles för många år.

Men kommer presentationer ligga kvar? Vore fan rätt coolt ändå att ha en digital gravsten

Ska se till att min blir den bästa.


Annars får vi hålla nattrådar på eran FB vägg helt enkelt, vore rätt segt att gå igenom livet utan att se Sofiabayo försöka mindfucka en med sin sedvanlig hippie propaganda ;) Eller se BC skriva något som får en att tänka nån sekund extra.

Men vill ni ta det ifrån mig så ska jag fan photoshoppa in mitt ansikte på en 2pac bild med mittenfingrarna uppe, som sagt min gravsten ska vara badass
2013-10-25 21:24
Tack Stuck och Howser för alla fantastiska minnen Whoa gett mig, för biljetten till h-fred 02 som resulterade i en flickvän, för alla vänner som man lärt känna och tappat bort på vägen, för samarbetet med svenskunderjord, för all musik jag hittat, för alla trådar kring hiphop-historiska händelser, för alla timmar spenderade på grafittihistorier, för de perfekta klubbguiderna, för den indirekta date siten sidan faktiskt och för den stora del av min identitet och den svenska scenen som siten var i början av 00-talet.
Tack alla användare som fyllde forumen med bra och dåligt innehåll
För mig har Whoa.nu en självklar plats i minnet bredvid kvällarna på Enter, spelningarna på Nef, milk/fatmilk på Kompa, den fantastiska Beatnutsspelningen på H-fred och alla bortamatcher (lyckade och misslyckade) som kom till pga site .
I och med nedsläckningen av siten försvinner även det nick som var min identitet på alla andra siter och communityn.

2013-10-25 22:00
Synd. Speciellt med tanke på att det inte finns något vettigt alternativ. Någon får ta och slänga ihop ett nytt forum.

2013-10-25 22:00
Ledsam läsning! Whoa har gett mig möjligheter och vänner för livet.

Tack för allt ni gjort för mig och alla andra under åren! Ni kommer lämna efter ett stort märkbart tomrum!

Keep it real!

//Gemini
2013-10-25 22:24
R.I.P!

Medlem sedan:
2001-01-15
2013-10-25 22:31
Vila i frid. Första stället på internet förutom mokkamekka som gjorde att jag inte bara pissade på internet och fick ögonen öppna för atman kan diskutera med människor utan att se dessa i verkligheten. Hade ingen dator själv när jag öppnade ögonen för den här sidan utan hade det bara i biblioteket på min gymnasieskola.

Sedan blev jag sjuk under en lång period och fick en väldigt gammal dator av en bekant när jag inte kunde gå utanför dörren och såg mig som världens största idiot när jag började leva ett liv genom en sida på en jävla dator.

Men det här stället räddade mig på många sätt när mina uppväxtkompisar bara brydde sig om bilar,brudar och slagsmål och mina vänner som inte var så inte lyssnade på hiphop överhuvudtaget.

Jag fick många vänner (vilket jag först skämdes för eftersom jag trodde internet var för folk som inte hade några vänner) som jag var stolt över att ha som mina vänner.Senaste säkert 6-7 åren har jag inte varit aktiv här alls men jag kommer har ändå minnen för livet genom detta ställe.


Allt jag skrivit är en stor jävla klyscha men ibland måste man få vara jävligt klyschig och inte så jävla pretto..


2013-10-25 22:32
Och tack stuck och Howser.Och jag kommer ihåg minnen från back in the Days även fast vi inte träffats på många år .
2013-10-25 23:04
Stort tack till alla som har varit en del av denna sida, det är verkligen surt att de blir såhär, men allting har ju sin tid tyvärr... Finns så sjukt mycket minnen man kommer bära med sig från detta forum, ännu en gång, tack för allt!
2013-10-25 23:14
Lamt att bara lägga ner sådär. Varför inte promota Whoa mer och se till att få fler som joinar? Att lägga ner Whoa känns som att ge upp hoppet bara, som om svensk hiphop hade gått i graven. Vart ska man nu promota sina beats t.ex.? Flashback eller vadå? Det är alltid här jag fått som mest feedback på beats, mest samarbeten, diskuterat mest, garvat mest i trådar etc. etc. Mycket bra forum som sagt och så bara läggs det ner. Dåligt ju!
Sägs om en namninsamling? Något måste det finnas som kan rädda det här softa stället.
2013-10-26 0:48
Såg det här precis, loggade in för första gången på vääääldigt länge. Tack för alla tusentals timmar jag spenderade här inne way back.
Vansinnigt många roliga minnen och bekantskaper!
2013-10-26 1:07
verkligen inte ok.

tillbringade den mesta tiden i sportforumet och jag vet inte vart annars jag skulle kunna kalla idioter för idioter. lite synd att arsenal inte vunnit ngt sen ungefär när man var jävligt YO! och loggade in här för första gången.

bara jättetrist, känns fattigt att be om en fortsättning med tanke på att kidsen idag hänger på massa skräpsidor som facebook. finns så jävla mycket guld att nån på riktigt borde publicera utdrag ur de mest galna trådarna, det är fan modern svensk historia, inget jävla sverigedemokratsskit med folk kutande omkring i folkdräkter. riktig jävla brallorna vid knäna, hoodies och snekepskultur!

big up whoa
2013-10-26 2:46
Tycker också det är sjukt tråkigt. Samtidigt är det rätt kul att se reaktionerna här inne. Trodde ärligt talat inte att folk brydde sig särskilt mycket.

Som många andra säger, var ska man ta vägen nu? Ni som inte varit här på ett par år, vad har ni sysslat med? Hur skaffar man sig ett liv?
2013-10-26 4:16
Idag rakade jag hövvet och gick i baggys för första gången på år och dar. Det här är i min skalle alltså.
2013-10-26 9:20
Drömde inatt att whoa inte alls skulle läggas ner, utan att det var ett marknadsföringsjippo för att få tillbaka användare och låta dem bli nostalgiska över sin tid här. Som att ge alla en tankeställare om att börja bli mer aktiva.

Men som biggie sa "It was all a dream...".

Fint att läsa allas kommentarer dock. Visar hur mycket kärlek det kan rymmas på en liten sida.

Kärlek <3

2013-10-26 10:36
Ae, vad gör ni....

Passa vidare till någon annan, finns fortfarande de som hänger här.
2013-10-26 10:38
Så mycket concerter, musik och folk jag har upptäckt här.
Hur ska man nu se till att man inte missar någon spelning?
Ny musik?
Få återkoppling på sin egen musik/beats?
Höra nya rappare?
Jag har varit medlem sedan 2006, tycker att Whoa har varit som bäst de 2 senaste åren.
Det var inte länge sedan Whoa körde Whoa tv. först var det med artister/producenter och sedan matlagningsprogrammen. Jag gillade den bäst med Peewee & Rusiak.
Och nu ska Whoa bara ge upp? What's the deal with that?
2013-10-26 10:50
Ååå håller med om konserterna! Var tack vare whoa man fick reda på var spelningarna hölls och vilka artister som var på besök! Kommer sakna det!
2013-10-26 11:03
Får man önska att alla gamla nattrådar läggs tillbaka när whoa stängs ner? :)
2013-10-26 11:14
Tack för den här tiden.
2013-10-26 11:42
Hur mycket kostar det att bra hålla igång ett forum???
Hur mycket tid tar det??

Håll forumet öppet!! fifan.
2013-10-26 12:40
Ni vet väl att Howser har runda kalsonger?
2013-10-26 12:54
Medlem sedan 2001. Tack och hej!
2013-10-26 13:53
Why does always the good die young?!

Det är inte rättvist! Jag hade hellre sett nordisk.nu, flashback eller familjeliv möta Whoas öde. Det är inte rättvist!
2013-10-26 14:11
Shiiiit... känns konstigt faktiskt. Whoa går ju hand i hand med större delen av ens minnen och erfarenheter med svensk hiphop.

Tack för allt. Ett imponerande jobb minst sagt!
2013-10-26 15:29
Riktigt tråkigt:(
Är det inte möjligt att låta alla funktioner som att skriva i trådarna och skicka meddelanden vara kvar?

R.I.P Whoa
2013-10-26 15:53
Rätt soft att se nicknames i tråden som man typ inte sett på iaf över 6 år eller något, haha..
2013-10-26 16:32
Nja, vi har ju ändå varit rätt hårda på att ta bort personlig information som namn, nummer etc så det är nog inte ett problem. Dessutom har folk här alias så det kommer inte gå att koppla till enskilda personer såvida de själva inte använder sitt alias som t ex artistnamn eller i andra sammanhang. Bilder kan också avslöja vem man är förstås men jag tror inte att det blir några problem. Den som vill ha bort nåt har ju tid på sig att göra det de närmsta två månaderna. De som inte uppmärksammar att Whoa läggs ner har säkert ändå inte hängt här på länge och har det inte varit några problem hittills så lär det inte bli det i framtiden heller. Syftet med att låta forumet ligga kvar för beskådning är just för att det utgör ett tidsdokument. Det kommer vara kul och kan mycket väl kommas till användning för saker i framtiden. Exakt vad vet jag inte men något jag kan tänka mig är forskare eller folk som skriver uppsatser inom ämnen som historia, beteenden, media eller musik.
2013-10-26 16:35
Bitter som fan era jävlar!

R.I.P
2013-10-26 17:30
Ingen diss, men det var fan på tiden ändå!

Ha det, hej.

2013-10-26 18:41
Oavsett om man inte hänger på Whoa längre så känns detta oerhört sorgligt för det var här som allting började för mig '' 2009 '' det var här som man droppa sin första text och sin allra första låt - Det är här man har fått all positiv & Negativ kritik för att nå någonstans i musikens värld! Undra vart alla som hänger här ska ta vägen idag ?

För utan Whoa hade jag nog inte vart där som jag står idag - Whoa var allt precis allting för mig - men ni har säkert tänkt igenom detta väl och är överrens om ert val!

JAG VILL BARA TACKA FÖR TIDEN OCH ALLT STÖD JAG FICK AV ER OCH ALLA MEDLEMMAR!

VILA I FRID WHOA!
2013-10-26 19:09
Media om nyheten om att Whoa lägger ned:

Kulturnyheterna på SVT hade med ett kort inslag i sina sändningar och publicerade även en intervju med Pontus Gustavsson (Mfs) på deras hemsida.

Klicka här för att se inslaget (03.35 in)
Klicka här för att ta del av intervjun med Pontus

PSL på SVT rapporterade om nyheten och delade samtidigt med sig av sina tankar kring det hela.

Klicka här för att läsa artikeln

P3 Nyheter hade med ett kort inslag i sin radiosändning 16.00 samt 17.00, där de intervjuade Martin Lindgren (Oracle).

Klicka här för att lyssna på sändningen från 16.00
Klicka här för att lyssna på sändningen från 17.00

Aftonbladet rapporterade om nyheten.

Klicka här för att komma till artikeln

Kingsize Magazine rapporterade om nyheten.

Klicka här för att komma till nyheten

Rawa Ali, ena halvan av Mohammed Ali, skrev en fin text om Whoa på Politism.se

Klicka här för att läsa artikeln
2013-10-26 19:55
Riktigt tråkigt att höra. Började hänga här i början av 2000talet. Blev utkickad efter något år när jag och dåvarande polaren satt på lektionen och flummade och skrev i Köp & Sälj att vi ville sälja spliffar. Blev bannad naturligtvis. :) Har spenderat mycket tid på politikforumet men varit inaktiv nu ett par år. Känns som en del av ens ungdom går i graven, men det har det väl gjort nu när man passerat 30. Ganska så bra tajmat Whoa ;).

Peace the fuck out och tack för allt,
C
2013-10-26 20:11
Tycker att det är ganska gulligt att folk reagerar som om det vore ens förälder som har dött!
" har gått med gråten i halsen hela dagen"

Snälla det är bara en hemsida töntar!
2013-10-26 20:18
Suryakant skrev:
Tycker att det är ganska gulligt att folk reagerar som om det vore ens förälder som har dött!
" har gått med gråten i halsen hela dagen"

Snälla det är bara en hemsida töntar!


Haha..

Personligen har whoa dock betytt väldigt mycket för mig då jag träffat oerhört många personer via whoa, samarbetat, gjort musik osv. Plus all information om allt som skedde, man fick liksom parkettplats till mycket av det som skedde runt om i Hiphopsverige. Förr så hängde man ju typ hela tiden på whoa (då man var hemma på vardagskvällar, vintern osv), det var där allt skönt folk var, alla diskussioner, massa hiphop art, nya släpp osv. Jag är inte en person som har haft andra grejer på nätet, typ bara whoa. Och en myspace en gång i tiden då men myspace suger idag.

Oracle

Nu när alla gamla rävar dyker upp igen och det omtalas i media osv, vore det inte perfekt att lämna över det till några yngre hard core fans som vill ha kvar siten och kan driva den? (Måste ju försöka, haha), :)

//Paz
2013-10-26 20:24
Så jefla trist. RIP
2013-10-26 20:34
bara en hemsida


nej, det är whoa. och whoa har gjort så sjukt mycket som aldrig kommer synas förutom för dom som är berörda.


jag blir rätt tagen av att se hur stort whoa egentligen är.

Drömde inatt att whoa inte alls skulle läggas ner, utan att det var ett marknadsföringsjippo

läste om det inlägget och slutade läsa efter citatet andra gången. ska behålla tanken om en pr-kupp.


fan, var ska jag lägga upp mina låtar?? jag vill att någon random figur i typ falkköping ska skriva nån rad eller två, kanske fråga om beatet(som jag aldrig ändå släpper...).

finns inget alternativ till den del som whoa byggt i mitt liv.
en del av lusten att skapa musik dör med whoa.
2013-10-26 21:02
Nej...:,(
2013-10-26 21:27
så sjukt trist detta..

2013-10-27 1:11
Det känns tomt.
2013-10-27 2:04
suryakant

för dig kanske det är bara en hemsida, för mig känns det lite som att mitt andra hem ska rivas.
2013-10-27 17:19
Tråkigt att höra men förstår valet. Kärlek och respekt till er som jobbat med Whoa under alla dessa år och framför allt alla som bidragit till roliga trådar!
Whoa var en självklar möteplats och hangout första åren på 2000-talet och ett långt tag framöver.

Peace
Graifer

Medlem: Since Day One / Svensk Underjord!
Whoa - Vila i frid.
2013-10-27 19:38
kan vi inte starta nån form av insamling för att ha whoa kvar:( medlem i över 10 år ju, känns ju förjävla tråkigt faktiskt! :(
2013-10-27 19:41
Blweria skrev:
bara en hemsida


nej, det är whoa. och whoa har gjort så sjukt mycket som aldrig kommer synas förutom för dom som är berörda.


jag blir rätt tagen av att se hur stort whoa egentligen är.

Drömde inatt att whoa inte alls skulle läggas ner, utan att det var ett marknadsföringsjippo

läste om det inlägget och slutade läsa efter citatet andra gången. ska behålla tanken om en pr-kupp.


fan, var ska jag lägga upp mina låtar?? jag vill att någon random figur i typ falkköping ska skriva nån rad eller två, kanske fråga om beatet(som jag aldrig ändå släpper...).

finns inget alternativ till den del som whoa byggt i mitt liv.
en del av lusten att skapa musik dör med whoa.


+1 jag skulle garanterat ställa upp med fortsatt drivning av sidan :(
Nza
2013-10-27 20:25
Jävlar :O Fick höra om att whoa skulle lägga ner helt hux flux, och trodde fan inte mina öron! Tänkte fan, never in a million years skulle sidan man i princip växt upp med lägga ner bara sådär...
Men så är det tydligen, och fick fan logga in för att visa kärlek och respekt till alla man hängt med sen 2000!! Massa love till er alla vilket fall som! RIP WHOA

NZA aka nutscratcher
2013-10-27 20:32
Äntligen, välkomna till den nya världen!
2013-10-27 22:11
Trodde det var ett skämt när jag såg tråden i blandat forumet först. Men icke, tråkigt att höra. Även fast jag har varit långt ifrån aktiv dem senaste åren så har jag ändå varit med titt som tätt sen 05 och har en hel del goa minnen från Whoa ändå.
2013-10-28 7:13
Nån härinne kom med den utomordentligt bra idén att skrota bloggen och låta forumen leva kvar.

C'mon. Det är ändå pga att ni inte orkar uppdatera bloggen som ni stänger ner. Visst?
2013-10-28 7:17
hah sorgens olika stadier har alltså nått förhandlandet
2013-10-28 7:30
Hmm..den där förhandlingsfasen verkar inte finnas i de svenska stadierna av sorg. I alla fall inte enligt internet.

Det kanske bara är en sån grej som finns i amerikanska, tecknade serier?

Hursom, jag är rätt bra på att förhandla. Plus jag vet hur alla admins ser ut och vad de heter i för-och efternamn....hehe.
2013-10-28 7:48
nej jag vet men om man inte ignorerar det så kunde jag ju inte vara så extremt skojig där...
2013-10-28 7:53
Jag dödar andras kul så jag kan le inombords.
2013-10-28 8:30
oh scarecrow, I`ll miss you most of all...
2013-10-28 21:32
Har inte varit speciellt aktiv på några år, men det här var fan ändå riktigt tråkigt att läsa..

Backlash/SVU/Whoa var en stor del av min uppväxt (speciellt högstadiet & gymnasiet).
Det är skumt att man blir nostalgisk över minnen från ett forum. Jag var aldrig på Whoa meetups, men har träffat ett dussintal medlemmar, bildade onlinegrupp i lyricism-forumet, battlade the Narcs, var president för Bubbles Crew, upptäckte massa ny hiphop, var admin (och bannade massa för "fake, gangtapes" =) ), hängde en period i IRC-chatten..
När jag var som mest aktiv skrev jag dagligen med 3 pers fram och tillbaka så långa meddelanden att de fick delas upp i flera delar pga teckenbegränsningen..

Jag hoppas att "the powers that be" bestämmer sig för att behålla forumdelen (om nedskalat) eller åtminstone reggar ett gratisforum på typ proboards.com och redirectar dit. Jag skulle bli Day One igen. ;) En av anledningarna till att jag tappade intresset för Whoa var att det blev så stort och opersonligt och tappade en stund fokus på hiphop. Ett mer intimt och fokuserat forum skulle kanske vara intressant.

Så, RIP Streetzone, Svendetta, Svenskunderjord, Mokkamekka, Grioten, Tolvis och nu Whoa.. =/
hiphoptexter.com blir nu Sveriges äldsta levande hiphopsida (om än dåligt uppdaterad)!
2013-10-28 21:32
Whoa var en stor del av mitt liv 2001-2003. Keystyles, battles och annat. Tack för det!
Shoutout till Blizzak, Tal-Rik, Shoota, alexslappet, nån_lirare, johanna_f, sutenörerna, subgeniuz och alla andra som härjade back in the days.
2013-10-29 9:15
Vila i frid

http://www.youtube.com/watch?v=5fC8EAQ8xhM
2013-10-30 7:36
Så trist...
2013-10-30 17:28
Vafan är detta ett skämt? :( har vart inne på whoa varje dag i typ 5-6 år.. Kommer sakna att kika in här då och då.

Men kan erkänna att de har blivit sämre med åren. Hoppas på en ny svensk hiphop-sida!

Vila I Frid Whoa
2013-10-31 10:09
Bara att läsa nicken på folk som postar i denna tråd tar en på en resa tillbaka till ungdomens glansdagar.

Whoa har ju varit en av de sista bastionerna för den anonymitet vi som började använda nätet under andra halvan av 90-talet har lärde oss att älska. Att tänka tillbaka på de tusentals timmar man spenderat på forumet genom åren ger en nästan svindel.

Det har även varit sjukt underhållande att följa spelet bakom kulisserna med whoa-crew. Anledningen till att man orkade vara mod i tio år är väl för att man tog hand om forumets slöaste del. Jag vet att det genom åren har tjafsats en hel del om den sk "icke hiphop"delen av whoa men i min värld så finns det få saker som är mer hiphop än tvspel ;)2013-10-31 20:59
Coke skrev:
Jag vet att det genom åren har tjafsats en hel del om den sk "icke hiphop"delen av whoa men i min värld så finns det få saker som är mer hiphop än tvspel ;)

Du var fantastisk som tog hand om den bästa delen av forumet under alla åren.
Just den där lilla undangömda delen var största anledningen till att jag stannat på whoa, enbart för att tracka alla ps3 fanboys.

Thx m8!
2013-10-31 21:20
vore rätt segt att gå igenom livet utan att se Sofiabayo försöka mindfucka en med sin sedvanlig hippie propaganda ;)


Hahaha.... likea min facebook så kan jag mindfucka dig där i fortsättningen ;) men det blir såklart inte samma sak som whoa. Fast jag måste erkänna att jag tycker det är rätt spännande att det lägger ner. Lite som när det tar slut med en pojkvän som man tryggt hållt sig fast vid, men ändå nånstans inser att det är dags att gå vidare. Ett nytt kapitel i livet :P
2013-11-01 12:45
men ändå nånstans inser att det är dags att gå vidare


fukk nej!!!!

*sätter mig på arslett och rör mig framåt som om jag hade mask i röven*
2013-11-01 15:08
Det mest tragiska är väl att den här tråden visar på faktumet att Whoa faktiskt är ganska dött... Går in här och det är 190 inlägg i en 8 dagar gammal tråd som handlar om att lägga ner Whoa. Dessutom är flertalet inlägg från samma användare.

Come on! Vi vet ju allihop att om det här beslutet skulle ha fattats för 6-7 år sen så hade det varit ett fyrsiffrigt antal inlägg i den här tråden vid det här laget...

Summa summarum: Det är helt enkelt inte tillräckligt hög aktivitet här längre för att det ska vara värt driva siten. Jag förstår Whoacrew fullt ut. Tråkigt men sant.

En stilla undran dock... Vilka delar av sidan kommer ligga publika online hädanefter, och till vilket syfte?

Btw... Om någon av er gamla rävar (Yo, Mabande, Oracle, Caliber mfl!) känner att ni vill ha fortsatt kontakt med mig så skicka ett PM så hörs vi på Facebook eller liknande framöver....
mfs
2013-11-01 16:45
Priyan: Alla publika delar kommer ligga kvar. I syftet att det finns ett kulturhistoriskt värde i siten och att det finns mycket relevant kunskap i trådarna om svensk hiphop. I reasearch-syfte.
2013-11-01 17:16
Jag har varit medlem sedan 2006. Jag tycker att de 2 senaste åren har varit de bästa på Whoa. Bättre musik som användarna lägger upp, intelligentare diskussioner. Men fram för allt för att det är lägre aktivitet, det har blivit skönare stämning och mer intimt. Lite hemliga klubben över det hela.
Det känns som att man känner de som skriver nu, förut var det 100 tals medlemmar och tog en evighet eller två för att läsa igenom inläggen. Jag kunde sitta i dagar på Whoa, nu går man in gluttar någon timme ser vad SofiaBayo, BC99, VRGHNS, Kapten Krok, Blweria och Doggsonlol skrivit sedan fortsätter man med något annat.
2013-11-01 23:42
äntligen får vi ett slut på skiten. brinn i helvetet whoa
2013-11-02 0:56
korvkiosk skrev:
äntligen får vi ett slut på skiten. brinn i helvetet whoa


Ok...? Du är självfallet berättigad din åsikt men om du orkar har du lust att förklara varför du tycker att det är äntligen att det blir ett slut på whoa. Varför ska det brinna i helvetet?
2013-11-02 8:37
Alla publika delar kommer ligga kvar. I syftet att det finns ett kulturhistoriskt värde i siten och att det finns mycket relevant kunskap i trådarna om svensk hiphop. I reasearch-syfte.


Räcker det inte med att lämna hiphop-forumen? Jag är inte alls bekväm med att allt mitt skit ligger ute utan att jag kan kommentera.
2013-11-02 9:39
Roligt nog så fick jag ett mail av korvkiosk igår kväll med orden "jävla hora"

Så du ( korvkiosk ) får gärna berätta varför du stör dig på både mig och whoa.
2013-11-02 12:13
Mer Whoa i media:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5691905

Och det inslaget gjorde att TT nappade, vilket sedan resulterade i att massor av andra tidningar förde nyheten vidare. Däribland Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet och Metro.

http://www.gp.se/kulturnoje/1.2162761-hiphop-sajten-whoa-laggs-ned

http://www.svd.se/kultur/hiphop-sajten-whoa-laggs-ned_8683210.svd

http://www.metro.se/nyheter/hiphop-sajten-whoa-laggs-ned/Hdzmka!kIa1El25WVQhhmJ6gm4ig/

Googla på "whoa läggs ned" så ser ni.
2013-11-02 20:57
Korvkiosk har lirat runt på forumet och kommenterat skit hela gårdagen. Gissar på att hen försöker provocera fram en bann innan det lägger ner.
mfs
2013-11-03 9:15
Out of topic: SofiaBayo & scrotum: Verkar som scrotum säger. Gav honom en varning igår.
2013-11-03 12:49
Jag var lite inne på det Dr. Octagon uttrycker... Varför ska saker man skrivit ligga uppe publikt för allmän beskådan? Och... Hur länge då?

Isf vill jag få möjligheten radera allt jag skrivit... Inte för att jag egentligen har skrivit något jag ångrar eller bryr mig särskilt mycket om, det känns snarast som en principsak... Man bör kunna få möjlighet kommentera det som man skrivit i ett publikt forum, annars bör det inte kunna läsas av andra.
2013-11-03 15:05
Håller med Dopeness varit rätt trevligt senaste åren, trots att jag hellre hade sett musik tjaffs än marijuana -tjaffs.

Och ja det har varit massa hat och hård stämning/otrevligheter tidigare tyvärr verkar många ha det som bestående minne av sajten.
2013-11-03 16:23
asså, tjaffsa inte om att inte vilja tjaffsa om gräs!!!
2013-11-04 2:01
Har varit väldigt oaktiv här senaste åren, men väldigt tråkigt att höra. Detta får då bli mitt absolut sista inlägg på whoa!

Vila i Frid whoa
2013-11-04 10:07
Eller hur. Förutom det faktum att det hänger ett gäng brudar här som njuter att göra livet surt för mig eftersom dom egentligen inte vet hur man argumenterar och tar ut sin osäkerhet genom att se ner på mig och andra, så har stämningen faktiskt varit skön. Snubbarna på whoa är överlag väldigt fina och vettiga lirare.
2013-11-04 11:15
Riktigt tråkigt :(
2013-11-04 15:19
Åh!HhhaHH!
Bajskorv <3
2013-11-04 20:34
Alla publika delar kommer ligga kvar. I syftet att det finns ett kulturhistoriskt värde i siten och att det finns mycket relevant kunskap i trådarna om svensk hiphop. I reasearch-syfte.


Men om forumen ändå ska ligga uppe, varför stänga ner?
2013-11-04 21:08
Vet inte om det har skrivits innan men kan inte "eliten" på whoa göra en avskedslåt? Fett sorgligt ju :(
2013-11-04 21:51
Priyan skrev:
Btw... Om någon av er gamla rävar (Yo, Mabande, Oracle, Caliber mfl!) känner att ni vill ha fortsatt kontakt med mig så skicka ett PM så hörs vi på Facebook eller liknande framöver....


For sure! http://www.facebook.com/KenanP. Syns!
2013-11-06 12:04
�I hope no one who reads this book has been quite as miserable as Susan and Lucy were that night; but if you have been - if you've been up all night and cried till you have no more tears left in you - you will know that there comes in the end a sort of quietness. You feel as if nothing is ever going to happen again.�
2013-11-06 16:10
Fy fan vad jag irriterar mig på att det bara går att söka fram till 2004 i textskrivarforumen, saknar fan flera hundratals texter från 2001 till 2004 som försvann i kraschen. Bland annat typ 30 raka keystylebattles mot de andra där, Jbrasco, Hwarang, Tay Tay, Fegon, Kammel mfl utan en enda förlust tills jag gav mig med perfect score och inte battlade igen efter det (skryt, fuck you, trololol). Massa långa feta sessions med sutenörerna, Tal-Rik, Blizzak mfl, otaliga tävlingar, massa rimskolor och utmaningar som jag postade och annat smått och gott. Stör fan ihjäl mig på att allt detta är helt borta nu.. :'/

Speciellt tävlingarna jag anordnade var riktigt maffiga, hundratals bidrag och grymma priser, typ mikrofoner, ljudkort osv. Minns att Lönlös vann några. Crew också om jag minns rätt.

Satt och läste lite äldre trådar och hittade en och annan hyfsad text jag skrivit, t.ex. denna, hehe.. Men de riktigt bra texterna är för alltid borta..

http://www.whoa.nu/forum/var-hiphop/lyricism/361571/1.aspx

Om alla gamla writerrävar känner sig fristade och vill ha en utmaning så kan de ju innan forumet stängs, posta lite i en tråd jag postade 2011 i Battle & Cypher. Originalet var nån gång runt 2003 om jag minns rätt, :P

http://www.whoa.nu/forum/var-hiphop/battle-och-cypher/710506/1.aspx

//Paz
2013-11-06 23:44
skrivit här väldigt sällan de senaste åren men vill minnas att jag var relativt aktiv här ett tag för ett par år sedan! registrera mig fan när jag var cirka elva år hahah så whoa har verkligen varit en del av mina tonår. väldigt tråkiga nyheter! peyz
2013-11-07 20:50
Om du/ni missade undertecknad och Pontus Gustavsson (mfs) i SR Metropol idag så kan man lyssna i efterhand här (från 65 minuter in i programmet):

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2842&artikel=5697601


Foto: Emilia Melgar/ SR


Foto: Emilia Melgar/ SR
2013-11-07 22:55
Loggade in för första gången på MYCKET länge som av en slump och såg det här med nedläggningen. Nu blir jag plötsligt nostalgisk och lite vemodig. Jag har tyvärr inte varit inloggad på whoa många gånger senaste 7-8 åren. Whoa för mig har dock ändå varit en central punkt i att pussla ihop mig med människor som betytt och betyder väldigt mycket! Jag har lärt känna ett gäng riktigt sköna människor genom whoa. Har haft många grymma sessions här och mycket grym musik har kommit till genom roliga samarbeten. Jag och en av mina bästa vänner träffades för första gången via whoa. Vi stämde träff på plattan för att göra en affär. :) Min tjej och jag träffades faktiskt för allra första gången via whoa. Vi har tre barn idag och håller fortfarande ihop! Vill bara säga att jag är tacksam över att ha fått vara en liten del av det här grymma communityt.

En epok går i graven, men finns det ingen här som är redo att föra stafettpinnen vidare till nästa generation!? Nu var jag lite för gammal när whoa startade, men fatta: Whoa har funnits under en hel generations uppväxt! När jag växte upp var det tidningen OKEJ. Whoa kommer alltid att finnas där för många människors när de tänker tillbaks på sin uppväxt. Det är stort!
2013-11-08 21:32
Medlem sedan: Day One! / Det säger allt! RIP!
2013-11-09 3:00
Tack för allt Whoa.
2013-11-09 9:35
R.I.P WHOA
2013-11-17 22:56
Det är med en klump i magen som jag skriver detta inlägg. Fick precis reda på att ni stänger ner och är rätt sen på bollen...

Hur som - Tack för alla dessa år, jag började med rappa vid 18 års ålder och minns fortfarande när jag la upp min första låt, blev sjukt taggad av all kärlek jag fick på det här forumet och det uppmuntrade mig verkligen att fortsätta köra även om jag, idag, 7 år senare inte rappar längre. Jag går fortfarande in på bloggen ett par gånger i veckan, och har väl alltid, blåögt, räknat med att Whoa ska existera i all framtid, den har alltid kännts som en fast punkt, vilket gör att det känns jäkligt synd att Whoa går i graven, även om jag har full förståelse för varför, det med tanke på att sättet man konsumerar musik och hiphop har förändrats de senaste åren.

Har träffat sjukt mycket bra människor genom det här forumet, bland annat mina boys i Almost Good, inte minst upptäckt mängder av bra musik genom den här sidan.

Tack till Martin som visade support från day 1, och tack till alla som hjälpt till att hålla den här sidan levande genom åren.

Damn nu blev jag emo som fan.

TACK
2013-11-17 23:08
Yo Kid, hade inte vi en veckans mp3 ihop? :P

Jag hoppas att alla låtar som lagts upp, tävlingar och mkt annat får vara kvar på ngt sätt så folk kan se det i framtiden också. Det samma gäller diverse artwork, krönikor osv.

//Paz
2013-11-18 17:03
Som någon annan skrivit tidigare, kan man inte låta forumen ligga uppe? Om vi leker med tanken att folk donerar cash så att ni inte behöver lägga ut några kostnader på server+el etc och bara ha igång forumet som förr i tiden.

Forum-moderatorerna vill/kan väl säkert vara kvar för att hålla ordning och reda, sen är det faktiskt inte så mycket moderatorjobb nuförtiden om man jämför med förr.

-

Har ni försökt att få någon annan att ta 'ansvar' om Whoa? Finns säkert många som är sugna och är väldigt duktiga.

lite tankar bara.
2013-11-18 17:20
lite tankar bara.


jävligt bra tankar!

namninsamling för att få whoa att leva vidare?
2013-11-18 21:14
Tack för allt whoa. Om det inte vore för whoa hade jag varit bög nu.
2013-11-18 21:19
Nu har jag sett otaliga inlägg i tråden om samma sak. Jag vill gärna ha en kort och rak förklaring på varför alla med insyn och bestämmande verkar ignorera dessa frågor? När folk skriver "ja men vad om han och han tar över allt då?", dvs är alla optioner off the table eller? Pengainsamling, uppköp, donationer, ja vad som helst som eventuella personer skulle kunna göra rent teoretiskt för att få sidan att leva vidare. Det liksom bara ska läggas ner oavsett? Mycket märklig tystnad i tråden..

Exakt vad är det som är problemet här? Eller det kanske är så att om inte "vi" pallar driva siten mer så ska inte heller "ngn annan" göra det?

Vore tacksam om någon kunde svara på detta. Inte så att jag personligen påverkas av nedläggningen på ett större plan. Tycker det bara är väldigt besynnerligt när folk ställer upp förslag i olika trådar och möts av en vägg av tystnad.

//Paz
2013-11-18 21:31
Machete: Om Whoa hoppade från en bro skulle du också göra det då?
2013-11-20 3:02
Machete:

Nu har inte jag varit med i beslutsfattandet så kanske blir det lite fel här nu men ger det ett försök. Det är inte en ensam del som gör att Whoa läggs ner. Problemet är att det inte funnits tillräckligt med folk som kunnat ta över. Vi har gett ganska många personer chansen som mods, admins och även skribenter genom åren men nästan alla har relativt snabbt fallit bort av olika anledningar (sånt som händer, så inget ont över dem). Några har förstås blivit kvar och gjort det bra. Men som Oracle skrev nånstans, skulle det behövas minst 10-15 väldigt drivna personer som är beredda att lägga ner ett par timmar i stort sett varje dag på att driva sidan. Sen skulle de behöva ett par månaders inkörning också. Det har som sagt funkat dåligt tidigare och då tid och ork tryter hos andra pga diverse anledningar så fattades beslutet. Återväxten har som sagt varit dåligt. Vet inte vad medelåldern är bland Whoa Crew just nu men den är avsevärt högre än när jag först blev mod i Sport. Då var jag 18 tror jag och de flesta var i åldern 16-22 vill jag minnas.

Men visst, det suger rätt hårt att inte ha ett klassiskt forum att gå till.
2013-11-20 10:02
Varför behövs 10-15 pers för att driva sidan?

Fimpa typ hälften av forumen som aldrig används, fimpa bloggen som vad jag antar väldigt få läser och ha kvar bara de relevanta forumen.
2013-11-20 11:25
Jag håller med. Det mest intressanta är ändå de forum som är hiphop-relaterade. Att få information om låt/album-släpp och kunna lägga ut sin musik, diskutera graffiti osv. Det hade inte behövts 10-15 personer för att driva de forumen. Problemet är bara att folk inte dras till sidan längre.
2013-11-20 17:15
Eller hur, klumpa ihop typ ett forum till musik så har man egenproducerad, svensk, utländsk och övrig musik tillsammans och sen ett forum för övrigt-that's it.
2013-11-20 19:42
Övrigt-delen är val rätt onödig egentligen? Det är den delen som drar till sig mest folk som inte är intresserade av hiphop.
2013-11-20 22:59
Dr.Octagon
Varför är du så arg på bloggen? Har sett dig klaga på den fler gånger men förstår inte varför riktigt? Hur dödade den forumen? (har för mig att du formulerat dig så tidigare, rätta mig om jag har fel)
2013-11-21 0:03
Jag kom igen nu alla Whoa admins låt forumen vara aktiva. Det kan ju inte behöva 10-15 pers som lägger ner ett antal timmar varje dag för att driva ett lite mer komprimerat forum, det kan ni lura någon annan med.
(Jag gillar er för övrigt även om det inte syntes ovan)
2013-11-23 20:44
Evo

Ait, men om då det rent praktiskt gick att ordna, säg rent hypotetiskt för skojs skull, så skulle det då inte finnas några hinder för att whoa tuffar på vidare?

//Paz
2013-11-24 5:04
Machete

Kan inte svara på det. Jag är som sagt inte insatt i beslutsfattandet. Tror Oracle är den som kan svara bäst.
2013-11-25 6:46
Dr.Octagon
Varför är du så arg på bloggen? Har sett dig klaga på den fler gånger men förstår inte varför riktigt? Hur dödade den forumen? (har för mig att du formulerat dig så tidigare, rätta mig om jag har fel)Att merga ihop ett svenskt hiphop-forum med en redaktionell del har gjorts förr, och det gick åt skogen (Backlash-Svenskunderjord). Det blir spretigare, sidans huvudfokus försvinner (vad det nu är) och det blir mer jobb för de som driver sidan att sköta allt.

Det nya blogg-konceptet här på whoa var en uppenbar raggningsteknik när användarna slutade logga in på forumen pga typ Facebook. Så istället för att satsa mer på det man är bra på för att locka tillbaka folk så skapar man tilläggstjänster som andra aktörer redan sysslar med. Jag ser det som mycket jobb för lite vinning.

Den dödade inte forumen, jag tror den dödade engagemanget hos de som driver forumen. För det är inte roligt att driva en redaktionell sida utan att folk läser den. Men, det är spekulationer från mitt håll. Jag vet faktiskt inte varför de stänger sidan egentligen.
2013-11-25 20:22
RIP Whoa.
Hälsning från finland.&tack!
2013-11-25 20:39
Undrar om man kommer att sakna Whoa lika mycket som man saknar 1200.
Jag väntar fortfarande på att det ska komma nya 1200 avsnitt.
Finns ens ZTV längre?
2013-11-28 14:27
På en dryg månad har den här tråden bara 237 inlägg (238 med detta), är det ens värt driva sidan vidare kan man då fundera? Som jag nämnde ovan, hade det här beslutet tagits för några år sen hade den här tråden haft typ 238 inlägg på en dag...

Man kan ju tycka att saker och ting kanske kunnat utvecklas på andra vis, men nu är det ju som det är. Kanske bäst att inse att den generation som var aktiv förr och bar upp det idag faktiskt är vuxna och har helt andra intressen än diskutera på Whoa?

Själv undrar jag dock mest vart andra får sin hip-hopinfo numer istället för från Whoa? Kan ni upplysa mig som är (uppenbart) efter om detta? :)
2013-11-30 12:29
Priyan: Kingsize, Ametist och typ Facebook.
2013-11-30 12:54
På en dryg månad har den här tråden bara 237 inlägg (238 med detta), är det ens värt driva sidan vidare kan man då fundera? Som jag nämnde ovan, hade det här beslutet tagits för några år sen hade den här tråden haft typ 238 inlägg på en dag...


? Jag förstår inte hur du kan vända det till någonting negativt?
Som jag har skrivit tidigare så tycker jag att Whoa aldrig har varit bättre än vad det har varit de senaste 2 åren.
Det är mycket skönare nu när det inte 100 tals forum, trådar och användare. Folk postar bättre saker, mindre tjafs, mindre troll och musiken som läggs upp är bättre.
Förut kunde man hänga här i timmar, då det var så mycket här.
Nu känns det som att man `vet´vilka de flesta är här.
2013-12-02 14:11
Dopeness:
? Jag förstår inte hur du kan vända det till någonting negativt?

Det faktum att forumet håller på att läggas ner är inte anledning nog till att använda det som negativt argument menar du? Det är ju uppenbarligen inte bara jag som ser det så här...

Förut kunde man hänga här i timmar, då det var så mycket här.


Om man ser i relation till hur mycket hip-hop som florerar världen över mot bevakningen (alltså omsättningen av medial information) av denna på Whoa (genom tex trådar, diskussioner etc) så ser man tydligt att aktiviteten på Whoa sjunkit drastiskt de senaste åren. Det är precis som du själv säger, inte så att man längre kan spendera timmar här då nyhetsflödet varken passerar eller diskuteras via Whoa längre.
2013-12-22 2:14
Loggade in nu av en slump för första gången på - jag vet inte hur länge. Känns konstigt nog ledsamt och tomt trots att jag inte varit aktiv på sidan på många år. RIP old friend.
2013-12-22 9:07
2013-12-29 8:34
Tack för allt Whoa. God jul och gott nytt år!!!
2014-12-30 0:17
1. varför läggs det ner?

2. varför ska den låsas? borde det inte finns lite info/historia här om hiphop???

3. kan man starta upp det här själv eller bryter man mot er kutym då? jag menar, det är 2013, och varken design eller funktionalitet har ju utvecklats på denna fattiga sajt sedan 99.

Uppenbarligen finns det ju ett intresse och behov av detta forum, och hur tänker man egentligen när man lägger ner "sveriges hiphop sajt" samma år som svensk hiphop exploderar.

Kul att denna sajt funnits, men jag har alltid stört mig lite på att det var ni som drev den. Hade det varit någon annan (jag) så hade man kunnat investera både tid och pengar i att gjort denna sajt till något större och etablerat.
Den här "nedläggningen" och låsningen bekräftar egentligen bara vad jag såg sedan "DAY ONE". Synd.

Tack för mig och mina ventileringar. Hoppas ni inte blir ledsna i ögat.

2014-12-30 0:20
Också.... var ni smarta har ni sparat ALLT som skrivits här, och ger ut delar av svensk hiphops historia i en bok/bibel t.e.x, värd mer än vad Ametist någonsin kommer kunna pussla ihop till sin bok om svensk hiphop!

Tror inte riktigt ni fattar skatten ni har? movits, afasi, snook osv.... ni vet vad jag menar.

2014-12-30 12:38
Tycker som Dr. Octagon. Skippa alla onödiga forum/slå ihop vissa, ta bort bloggjäveln och nischa er istället.


Jag ställer gärna upp som Admin/Mod igen om det behövs.
2014-12-30 13:20
exakt. göra något bra av vad som finns istället för att bara "ge upp".

2014-12-30 20:51
eller hur.
bu stängning.
buuuuuuu!
2014-12-30 21:23
min spontana känsla är att hade whoa varit en fysisk plats hade jag marscherat in, satt mig på golvet och ba "NÄÄÄÄJ JAGÅRINTEHÄRIFRÅN NIKANINTETVINGAMIG JAG B O R HÄR!!!)
2014-12-30 22:35
Misery_chick skrev:
min spontana känsla är att hade whoa varit en fysisk plats hade jag marscherat in, satt mig på golvet och ba "NÄÄÄÄJ JAGÅRINTEHÄRIFRÅN NIKANINTETVINGAMIG JAG B O R HÄR!!!)


+1

Kan inte någon bara kapa sidan? Och vägra lämna tillbaka den? Typ samma sak som en fysisk protest?
2014-12-31 4:29
tack för allt!!!!
2014-12-31 11:35
Tack för den här tiden.

Whoa har betytt mycket för mig och min uppväxt inom den svenska hiphopen, tackar även för att jag fick vara moderator över mina favoritforum under en tid. (Producenter&Djs, Beats, Audioforumet.)

Surt är dock att jag under så många år kämpat och strävat efter att få en veckans Mp3 aldrig lyckades haha.

/Daniel Gyllander
2014-12-31 15:33
Kul tid. Tack alla som engagerat sig.
2014-12-31 21:39
KaptenKrok
Mabande Du dyker väl upp på en eventuellt whoaträff?

Missade tyvärr de som var nu i december, men det går ett rykte om att Firstdays ska återuppstå för en kväll och då måste jag vara där, så med lite tur kanske vi ses! :)

10-4, over...
2014-01-02 1:54
Jag har gjort en liten subreddit på reddit.com
Tänkte att det kanske skulle kunna fungera som en liten mötesplats för de vilsna själar som inte riktigt vet var de ska ta vägen nu.
Lägg upp videos, tipsa om events, kör cyphers, nattrådar, you name it.

Kolla in:
reddit.com/r/svenskhiphop

Tack kära whoa för 12 fina år!
2014-01-02 20:22
Även om Queff skriver "grabbar" har Whoa naturligtvis varken drivits eller uppskattats av enbart bois. Härmed vill jag ännu en gång tacka alla er "guys" oavsett kön som funnits här, redaktionskamrater så väl som alla heads som delar min kärlek till musiken -tack!!

Skål, vi ses!

// v-spot
2014-01-02 20:40
Bara jag som ogillar att folk som övergivit skeppet förlängesedan, kommer krälandes tillbaka och vill få lite sista shine? Utan att ens vilja borda skeppet och sjunka med det?
2014-01-03 11:54
Hejdå!
2014-01-03 11:59
:'(

SpoilerFörlåt för alla gånger jag sagt att jag återkommer till en diskussion när jag har mer tid och sedan inte gjort det, det har blivit många gånger under åren.
2014-01-03 12:13
scrotum skrev:
:'(

SpoilerFörlåt för alla gånger jag sagt att jag återkommer till en diskussion när jag har mer tid och sedan inte gjort det, det har blivit många gånger under åren.


Jag tycker folk snarare borde be om ursäkt för alla gånger de sagt att de ska lämna en diskussion och sedan återkommit till den. Gång på gång.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa läggs ned! för att kommentera!