Guldgruvan: Boogaloo – Dorian Gray (1996) & Back Down To London CDS (1997)

Boogaloo

Rapparen Aaron Phiri är kanske mest känd för sin del i rapgruppen Hearin’ Aid tillsammans med Damon Frost. Under 90-talet var Aaron också en del som MC i Boogaloo som initierades av Mad Mats som är en beryktad DJ och producent men som även ligger bakom bland annat bolaget Raw Fusion. Musikern Peo Strömberg var också en del i den jazziga trion som tidigare alla tre utgjort gruppen 3 Pieces Of A Puzzle.

1996 valde man hur som helst att släppa sin jazziga hiphopskiva med instrumentala delar, sång och så klart också rap. Nu kan ni ladda ner hela skivan här i Guldgruvan samt också den fantastiska singeln Back Down To London. Trevlig lyssning!

Intervju med Aaron Phiri följer här nedan:

Vad minns du av Boogaloo?
- Det var de andra som var ledare, stod för musiken och hade konceptet. Vi hade en önskan om att sticka ut och inte låta som allt annat. Mad Mats var den som hade de stora visionerna. Skivan var en stor lärdom. Vi var inspirerade av soundet från London och spelade mycket live och var bland annat i Japan. Jag vill minnas att vi vann Nöjesguidens pris för bästa live.

Vad gör du idag?
- Jag arbetar som lärare på Fryshuset men håller också på att skriva på nytt material för Hearin’ Aid.

Vilken musik skulle du vilja lyfta i Guldgruvan?
- En grupp som ingen pratar om är Sons of Soul. Hela deras album är grymt och de var de som gjorde det i Sverige före alla andra. De spelade på Kolingsborg på den tiden och behöver få mer props. Alla hängde i deras hus i slutet av 80-talet och det var där vi studerade BDK bland annat.

En annan klassiker är och var Magic Es EP med Damon Frost på beats och rap, Bebop på beats och rap och Leafnuts på rap, på den tiden då han inte toastade. Det var en EP som var helt klart före sin tid.

LADDA HEM ”BOOGALOO – DORIAN GRAY” GENOM ATT KLICKA HÄR

LADDA HEM ”BOOGALOO – BACK DOWN TO LONDON CDS” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik eller annat material genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Forum: [Guldgruvan] Boogaloo – Dorian Gray (1996) & Back Down To London CDS (1997)

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-04-21 11:53
Sov inte!
2013-05-07 0:09
Hehe, vad flummigt. Jag har gått och nynnat på den där låten "back down to london, sweden and brazil" i ja, det måste vara sen 97. Aldrig kollat upp den eller så, men den frasen kommer då och då i olika sammanhang. Hade ingen aning om att det var Aaron Phiri. Laddar nu. Ska bli awesome att lyssna! Tack.
mfs
2013-05-07 9:53
enzyme: Kul att höra!

Fortsätt supporta svensk hiphop och den härliga sektionen Guldgruvan här på Whoa!
2013-05-08 23:02
Inte hört Boogaloo innan men jag har inte blivit besviken på Guldgruvan än och inte nu heller!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Guldgruvan] Boogaloo – Dorian Gray (1996) & Back Down To London CDS (1997) för att kommentera!