Netplay: Sircuz – Är du nära elden för länge slutar du känna den

Sircuz front cover

En del av er har säkert hört Sircuz singel Jajaja som släpptes på nätet för ett par veckor sedan. Nu är han även färdig med sin nya fullängdare, som släpps här och nu, exklusivt genom oss på Whoa. Vi passade därför på och tog oss ett snack med 22-åringen om sitt artisteri och den nya releasen i fråga. Läs intervjun nedan och passa sedan på och ladda hem mixtapet via länken nedanför låtlistan. Mycket nöje!

Rapparen Sircuz är förmodligen inte helt känd för alla där ute. Vem är du, var kommer du ifrån och i vilka sammanhang har du hörts/setts tidigare?

- Mitt namn är David Kroon och jag är född och uppväxt i Karlstad. Jag släppte min senaste netplay It’s a Circus in Town exklusivt på Qweety.nu. Jag uppträdde på Putte i parken i somras ihop med Bird’s eye aka Subdominant. Sedan kan jag tänka mig att vissa känner igen mig ifrån The Ring Battles!

Du har valt att döpa tapet till Är du nära elden för länge slutar du känna den. Hur tänkte du kring valet av titeln och vad kan du berätta i övrigt om releasen?

- Jag valde namnet efter ha skrivit just den raden i en låt som handlar om min nuvarande livssituation. Under två år har jag brottats med min ångest, mina panikattacker, droger och förlusten av bortgångna vänner. När jag trott att jag har nått botten så har jag sjunkit ännu djupare. Men mitt i misären så gav mig min ångest på något sätt en trygghet jag aldrig känt innan. Det som förut skulle få mig att må dåligt berörde mig knappt längre och därav titeln.

Om vi nu ska gå rakt på sak, varför ska folk ta sig tid att ladda hem just den här netplayen?

- Alla har vi haft tunga perioder i livet. Jag har valt att blotta mig genom att skriva om mina värsta rädslor och sjukaste tankar. Jag utlovar känsloladdade sångrefränger men också äkta rap, precis som vanligt. Ta en titt!

Låtlista:
01. Ta min hjärna
02. Jajaja
03. Lova att du aldrig blir en bättre person
04. Samma jävla
05. Personen jag kan klaga på
06. Slå tillbaks
07. Det jag redan hört
08. Fångad i vi
09. Trygg i din famn

LADDA HEM NETPLAYEN GENOM ATT KLICKA HÄR

Relaterade länkar och information:
https://soundcloud.com/sircuz
http://www.myspace.com/thesircuz

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2013/03/01/netplay-sircuz-ar-du-nara-elden-for-lange-slutar-du-kanna-den/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Forum: [Whoa Netplay] Sircuz – Är du nära elden för länge slutar du känna den

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-03-01 12:35
Skitfett bror!
2013-03-01 13:30
Saker jag verkligen inte tål: folk som sjunger med fejkat mörk röst som dom vore nån sorts vänstervriden jultome, hohoho ska dom hjälpa dig heyheyhey. Det Promoes fel, den värdelösa skäggubben förstör en generation.

Annars låter det fett
2013-03-01 14:30
Så jävla fett. Tvärt om ovanstående tyckte jag den hooken var något av det fetaste på plattan. Plattan har en bra rytm och mycket blandning, till skillnad från Ess O Ess-plattan som i efterhand blev nästan lite för seriös enkelspårig.
2013-03-01 14:40
"Fejkad mörk röst" - Ja, uppenbarligen. På samma sätt som varje falsett är "fejkad" då ingen talar så vanligtvis.

Jag tycker den mörka rösten är skittung. Tycker precis som mess att hooksen är en stor del av vad som gör plattan så bra.
2013-03-01 14:56
Jag brukar inte glädjekissa när jag hör falsett heller. Men där finns i alla fall ett skäl, man vill förmedla upphetsning, passion, inlevelse. Vad är det man vill förmedla när man går ner med rösten, att man är nån sort alkoholiserad gubbe?
2013-03-01 15:01
KurtRussel skrev:
Jag brukar inte glädjekissa när jag hör falsett heller. Men där finns i alla fall ett skäl, man vill förmedla upphetsning, passion, inlevelse. Vad är det man vill förmedla när man går ner med rösten, att man är nån sort alkoholiserad gubbe?


Vad exakt han vill förmedla vet bara han själv. När jag hör hans mörkare röst så låter det som om han är desperat och förtvivlad i mina öron.

Skicka ett meddelande till honom om du vill veta, onödigt att ägna tråden åt detta.
2013-03-01 15:25
jaja är överfet iaf. måste kolla hela albumet.
2013-03-01 17:35
Detta var sjukt bra. Och jag har höga krav på musiken jag lyssnar på. Fullträff!
2013-03-01 19:32
Kul att en rappare som Sircuz får nå ut lite. Med risk att vika av lite; KurtRussel P28 jag har också stört mig mkt på att promoe verkar vägra använda sitt normala röstläge men också insett hur duktig han är på att utnyttja det han har, särskilt när han sjunger.

Det är nått som Sircuz blivit duktig på också även om det kan bli lite mkt med sången så sitter det grymt på spår som "Jajaja"(som ändå är skivans bästa) "Samma jävla" och "Det jag redan hört".

En stabil "debut", texterna är i min smak. Big up Sircuz
2013-03-01 20:41
Plattan har gått på repeat. Sircuz är sveriges bredaste rappare, med konkurrens från bara Ruff och kanske Promoe. Känn ELDEN!
2013-03-01 21:09
Riktigt fet, låtarna jag fastnat helt för är tryg i din famn,samma jävla,jajaja & min hjärna. riktigt jävla bra!
2013-03-01 23:05
Nice. Heja Karlstad, ;)
2013-03-01 23:55
Ta min hjärna :
Verserna är riktigt sköna bra handling, Klockren Refräng.
En av dom bästa på ditt Netplay

JaJaJa:
Denna skulle jag säga är den bästa på ditt Netplay men har lyssnat sönder på låten men as bra låt helt klart.

Lova att aldrig bli en bättre person:
Gillar verkligen inte beatet tyvärr men texten och allt annat var bra...

Samma Jävla:
Oerhört vackert beat & Texten är både bra och fin.
Bästa låten ....

Personen Jag kan klaga på:
Har älskat refrängen sen man hörde låten från PIP .
Texten gör en ganska förvirrad men texten är sjukt bra...

Slå Tillbaks:

Fuck vad bra text och även framförandet av låten den gick rakt in i hjärtat denna låten.

Det jag redan hört:
Bra låt och en text och allt, Top 3 på din NETPLAY

Fångad i vi :

Texten går rakt in i hjärtat mycket fin låt.

Trygg i din Famn:
Ångrar mig detta är nummer ett så vacker text att man vill fälla tårar nästan ,
Finner inte ord så vacker låt ....


Fortsätt kämpa David...


/// Elaz
2013-03-02 15:12
Jajaja - Lätt skönast!!! känner igen mig som fan i texten. satan så fet! najs work maaaan!
2013-03-03 12:51
Bror! Du vet att jag diggar det här, blir rörd. Hojta på mig så jag kan skicka lite beats till dig.

Kärlek
2013-03-03 17:12
Stört bra netplay. Förutom att rappen är väldigt imponerande så är refrängerna och musiken i sig väldigt passande, finns definitivt en slående helhet rakt igenom.

Egentligen gillar jag nog alla låtarna, men Samma jävla och Det jag redan hört sticker ut lite extra, helt sjukt vad jag kan relatera till innehållet.

Fortsätt på detta spåret, antalet rappare i Sverige som imponerar lika mycket på mig som detta kan jag räkna på ena handen.
2013-03-04 13:50
Håller med IndolentNY till 100. Keep it up! one
2013-03-05 20:22
Sällan jag lyssnar på svensk hiphop men detta var guld! Skön stil rakt igenom!
2013-03-06 12:15
HYPE!!
2013-03-07 18:21
Guld rakt igenom och låtarna är fläskigt bra! Fortsätt att spotta och jag hoppas folk öppnar ögon och öron för dig mer än vad folk har.
2013-03-07 21:43
Dunder!
2013-03-11 18:10
Riktigt härliga att lyssna på. Grymma texter och feta beats. Första tre låtarna är de som jag lyssnat mest på sen jag drog hem skivna här ifrån.
2013-03-14 13:44
Kommer den komma ut på Spotify?
2013-03-21 20:21
Häftigt att denna fick så bra respons! Tack till alla er som kommenterat! Det kommer inte dröja lika länge mellan släppen denna gång det lovar jag.

Schizofrenia Ja det kommer den fråga mig inte om exakta datumet men det är på gång iaf!
2013-03-22 2:06
diggar inte RMK känslostilad rap men fortsätt kämpa
2013-03-22 10:19
Inte jag heller...
2013-04-22 0:14
Ett av dom bästa släppen i år. Tvärfet netplay!
2013-05-08 17:49
sjukt fet bror!
alltid sagt det och kommer alltid säga det, du är kung!

bra text och beats och flowar som en gud!

kul och höra!

hoppas allt är bra med dig!
2013-07-22 3:13
Sinnessjukt jävla överfet, tankade i torsdags och är i stort sett det enda som spelats på ipoden.

Enda låten jag skippar hela tiden är Slå tillbaks, den är inte skitdålig men temat är ointressant för mig personligen.


Kommer hålla koll på Sircuz efter det här.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Whoa Netplay] Sircuz – Är du nära elden för länge slutar du känna den för att kommentera!