Krönika: Whoarför Whoa?

Jag fann mig själv sitta och läsa en krönika häromdagen, bajsandes. Jag tänkte: ”krönikor är fan bra att läsa på toaletten!” – och vill därför uppmana er alla att klämma fram en tvåa när ni läser detta. Eller åtminstone bara ta det jävligt lugnt och slå av informationstörsten för en liten stund. Ni kommer inte bli smartare av att läsa detta, ni kommer inte heller få några nya livsomvälvande perspektiv eller idéer (förhoppningsvis…) Jag tänkte försöka sätta ord på varför i hela helvete jag stannat på ett och samma forum under snart ett decennium. Lite skitsnack helt enkelt.

Mitt Whoa-användande har som med allt annat i livet haft sina härliga höjder och dryga dalar. Det är ju, som ni säkert redan själva vet, inte alltid särskilt motiverande att fördriva tid på internet när man kan umgås med flickvänner, plocka blommor och allt annat sånt där roligt man kan göra i det verkliga livet. Men sen har vi de tillfällena när man sitter där, vid datorn, redo att skoningslöst slakta de närmsta timmarna av ens liv och man vill bli underhållen när man gör det. Vart ska man ta vägen? Whoa såklart!

I Whoas forum huserar ett härligt gäng individer som aldrig slutar att förvåna, om inte med sin skarpsynthet så med motsatsen. Under årens lopp har man lärt sig vilka man älskar att hata och vilka man faktiskt kan tänka sig att ta en öl med. För dig som är oinvigd så är Whoa-öl är ett stående inslag som dyker upp med jämna mellanrum runt om i landet. Mytomspunna sammankomster som bara berördes med skratt spädde på förväntningarna när man var runt 16 och skulle träffas för första gången. Min första Whoa-träff var sådär lagom ungtuppkaosartad och slutade med att lokaltidningen tog upp det med huvudrubriker på förstasidan. Med viss risk för repressalier tänker jag inte gå in närmare på det. En enkel känga vore ju och påpeka att det hände i en liten håla och därför inte är en prestation värd att nämnas, men jag tyckte det var roligt då i alla fall.

Whoa har för mig inte bara varit den självklara internetlokaliserade smältdegeln för mitt hiphopintresse utan också ett ypperligt tidsfördriv under alla sena nätter utan sömn. Man kan säga att jag kom till Whoa för graffitin men stannade för Blandat. När vännerna inte längre orkar vara uppe och diskutera triviala skitsaker kan jag istället gå in i nattråden och sprida min dynga utan att behöva skämmas dagen efter, i nattråden får man nämligen skriva vad man vill och den tas bort dagen efter. Klockrent för nattsuddardiskussioner utan dess like!  Ett tag jämförde jag nattmackor med nån snubbe från Kramfors och jag har även lyckats rimma till mig ett par flickvänner under dessa sena nätter i nattråden. (Jag måste lägga in en parentes här om hur det tog slut med den första: Det fanns en tråd i blandat som gick ut på att skriva sitt Whoa-namn på sedlar. Vi var på väg till Göteborg för att köpa färgburkar till mig i studentpresent. Vi fick tråkigt på tåget och skrev respektive nicks på våra sedlar.  Bruden betalade, snubben i färgaffären såg hennes nick, skrev till henne och blev sen tillsammans med varann. Så det kan gå!)

Är det dåligt drag i diskussionerna kan man alltid gå in i Webbsidor och slötitta på roliga GIFs eller varför inte förundras över människans uppmärksamhetsbehov i tyckasyndommigbilder-tråden. Är man arg och råkar känna att: en politisk diskussion på internet, det är ju värt! – då kan man segla in i Politikforumet och fightas lite, annars kan du gå in och helt sonika dissa personen över dig. En skön grej med whoa är att man slipper alla kommentatorfältryttare som besudlar halva internet med deras SD-propaganda – något som jag finner väldigt lugnande. Istället för hatande rasister har vi konstnärer och musiker. Känner man för att beröra livets mindre konkreta saker och ting kan man vila ögonen på forumet Vardagsfilosofi och fnissa lite åt någons iakttagelser efter att till exempel varit nykter på krogen eller varför inte ta sig an den nätta frågeställningen ”Vad är riktig lycka för dig?”. De mörka perioder när speldjävulen når mig med sina långa fingrar kan jag söka förståelse och likasinnade i Konsol & PC-spelforumet och när mediadrevet lyckats få mig sportintresserad kan jag dela min sympati till Zlatan bland folk som säkerligen har en djupare förankring till bollsport än vad jag någonsin kan drömma om. Jag kollade under Specialforum > Dina favoriter och hittade två trådar. Den ena är ”Vad är det snålaste du varit med om?” och den andra ”Vad är ett dåligt ligg för killar?” – två trådar som jag fortfarande kan tycka är roliga att läsa igenom. Nu har jag bara tagit upp forumaspekten på det hela, jag har ännu inte nämnt hur grym till exempel guldgruvan är. 2 tidigare osläppta 3 Ess-album. Hur jävla ball är inte det?

Nu låter det som att jag säljer in Whoa här, vilket vore jävligt dumt i och med du förmodligen redan är registrerad. Jag vill mest belysa faktumet att detta har varit ett soft ställe att internethänga på, även om man inte följer svensk hiphop slaviskt eller frenetiskt letar efter den senaste battlen.

Forum: Krönika: Whoarför Whoa?

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-07-23 13:48
Härlig krönika! Roligt att du nämnde två trådar i den som jag har startat *stolt*

:)
2012-07-23 14:21
Haha, du sammanfattade det rätt så bra tycker jag!
2012-07-23 15:05
Kungligt!
2012-07-23 15:38
Fett! :D
2012-07-24 20:18
kul att ni gillar!
2012-07-25 0:27
sweet:)
kom för att alla andra grabbar gick med en gång i tiden. nu lyssnar jag inte på hiphop och kulturen kring den skulle man nästan kunna säga att jag förkastar men whoa är whoa. du träffade nerven perfekt!
2012-07-29 10:14
Jävligt skön krönika! Fick mig att logga in på whoa igen efter år av frånvaro.
2012-07-29 15:19
Helt klart bra! Man kände allt igen sig i flera saker. Whoa har räddat många sömnlösa nätter, och kommer med största säkerhet att göra det igen. :)
2012-08-04 4:06
Bra skrivet åder. Blev glad av att läsa.
2012-08-05 2:23
herregud
2012-08-05 3:18
Whoa är ett levande fossil som överlevt sig själv, här står tiden stilla.
2012-08-05 12:08
couchsurfaren

kul o höra asså!

d-beck

<3

vanilla

vad? skrämde jag dig?

waste

litegrann kanske, men inte i musikforumen, där är det mo fresh than evva! men jo jag har känt mig strax över 20 här i många år nu..

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Krönika: Whoarför Whoa? för att kommentera!