Sound Proof 2009 i mars

Hiphopföreningen Mer än musiken planerar att arrangera en ny hiphoptävling, Sound Proof 2009, på Huset i Huddinge med start den 20e mars 2009. Det är ingen battle i vanlig mening, deltagarna kommer att framföra ett liveset var på cirka 20 minuter, varefter en jury tillsammans med den närvarande publiken kommer att rösta fram det bästa bidraget (drar ni med tillräckligt mycket vänner som röstar på er är det stor chans att ni går vidare).

Det kommer att hållas tre deltävlingar och en final, där vinnaren i finalen får 5000 kronor. Varje deltävling kommer att innehålla fem bidrag och finalen kommer att innehålla sex bidrag, dessutom kommer finalbidragen få vara cirka 30 minuter långa.

Ni måste ha inspelat material och en myspacesida, de bidrag som anses mindre bra kommer att sållas bort på grund av att det är begränsat med deltagarplatser, det kommer också att finnas reservplatser.

Är du intresserad av att uppträda med din musik och vinna 5000? Det som sökes är oetablerade rappare/grupper med kärlek till musiken, dj’s får väldigt gärna ingå i grupperna.

Lite allmän viktig info:

* Sista anmälningsdag är den 22a Februari 23.59, och besked om vilka som kvalificerat sig att delta ges den 2a Mars.

* Huset är drogfritt

* Deltävlingarna kommer att hållas 20/3, 27/3, 3/4, och finalen den 18/4. Man uppträder på en av deltävlingarna och två ur varje grupp går vidare till final.

* Majoriteten i gruppen ska vara mellan 13 och 24 år.

* Deltagaravgift är 50 kronor per skalle (mat ingår) och lägger man till 50 kronor på det blir man även medlem i Mer än musiken – Huddinge hiphopförening.

* Alla andra än artisterna måste betala inträde, och inga fler än de anmälda får vara på scenen.

För att anmäla dig: Skicka ett mail till [email protected] och anmäl dig direkt. Tala om antal i gruppen samt åldrar, gruppens namn, eventuell myspacesida och ett telefonnummer där ni kan nås dagtid. Om ni mailar från en adress ni inte kan nås på i vanliga fall, så skicka även med er e-postadress.

Tävlingen arrangeras i samarbete med ABF och Huset.

OBSERVERA att ovanstående information är preliminär och kan ändras, om du anmäler dig så kommer du bli uppdaterad om alla sådana ändringar. Du kommer dessutom få mer specifik information om regler, till exempel är playback i verserna inte tillåtet.

Du kan även maila med frågor eller be om mer information.

Mer specifika regler och uppgifter om krav på format av låtar, soundchecktider, röstsystem och dylikt, kommer mailas till de som går vidare.

Information om arrangörerna:

Mer än musiken är en hiphopförening som startades i Huddinge under våren 2008 av personer som är personligt intresserade av hiphopkulturen, majoriteten av medlemmarna är dessutom själva aktiva inom den.

Huset är ett musik- och kulturhus i Huddinge med lång erfarenhet av att arrangera spelningar och festivaler, de har genom åren haft väldigt många hiphopjams med välljudande grupper som bland annat Looptroop, Fjärde världen, MBMA och Medina.

Forumtråd: Sound Proof 2009

Läs mer: