Sci-Fi & Hands – Poison Of Choice

Sci-Fi & Hands är en hiphopgrupp i klassiska form – en MC och en DJ. Dessa två polare ifrån Stockholm har gjort hiphop på hobbynivå tillsammans i cirka sex år och var båda tidigare en del utav den nu insomnade Symbiot-klicken, där bland annat Hands år 2004 släppte en limiterad 12″ EP på vilken Sci-Fi gästade.

Sedan dess har de fortsatt att göra musik tillsammans, vilket har mynnat ut i sporadiska låtar och mixtapes. Bland dessa hittar vi exempelvis gästandet på Umeå-duon Trainspotters senaste två tolvor, där man bidragit med både beats, scratch och rap.

Veckans mp3, Poison Of Choice är, vad de själva anser, en låt helt i enlighet med deras konservativa syn på hur hiphop ska låta. Med klassisk låtuppbyggnad bestående av rap från Sci-Fi och beat plus scratch av Hands försöker de att hitta tillbaka till det sound ”när hiphopen var som bäst”.

Direktlänk för nedladdning

Hemsida: www.illshitrevival.com

Forumtråd: Veckans MP3: Sci-Fi & Hands – Poison Of Choice

Läs mer: