Masse feat. Kartellen – Wannabe Gangster

Den här veckan bjuder vi på ny musik från en svensk hiphopgrupp som har diskuterats flitigt i såväl våra forum som vissa större medier de senaste månaderna. Kartellen, som de kallar sig, har sedan mitten av april blivit lyssnade på nästan 300 000 gånger på myspace och verkar inte ha några som helst planer på att försvinna.

Kartellen bildades i fängelset av Kinesen, Babyface och Chucky, som en motreaktion på den lättsamma hiphopen i landet och den tydliga avsaknaden av äkta svensk rap från gatan. I samband med att Latin Kings gick skilda vägar gjorde detta tomrum sig till sist så pass påmint att man helt enkelt blev tvungna att ta saken i egna händer. Två andra fångar – Sebbestax och Kakka – kontaktades, som Kinesen nu började att skriva texter med.

Idag har Sebbestax och Kakka avtjänat sina fängelsestraff och fortsatt med gruppen utanför murarna, medan Kinesen sköter mycket av kontakterna och hjälper till med låtskrivandet inifrån sin cell i Finland (där han sitter på livstid). Att beskriva Kartellen som ett bestämt antal personer gör dock inte riktigt verkligheten rättvisa, då man hellre ser sig själva som en större rörelse bestående av allt från hederliga musiker till renodlat yrkeskriminella.

Den 21 juli öppnade Kartellen upp för en av hiphopens största legender, när Ice Cube uppträdde på Kägelbanan i Stockholm, och arbetet med den egna fullängdaren har redan hunnit långt. Tills vidare får vi dock hålla till godo med denna låt, Wannabe Gangster, från Masses kommande mixtape Gott & Blandat Del 2 som släpps senare i oktober.

Direktlänk för nedladdning

Myspace: http://www.myspace.com/kartellen

Forumtråd: Veckans MP3: Masse feat. Kartellen – Wannabe Gangster

Läs mer: