Kid Colt – Flush Out The Crap (prod. Machete)

Denna vecka bjuder vi på ett annorlunda och intressant samarbete signerat två ganska skilda musiker. På den ena sidan har vi producenten Machete, som inspireras och och influeras av välkända namn som DJ Premier, Pete Rock, Rza och Havoc, och på den andra, Kid Colt, en av landets mest lovande grime-rappare.

21-årige Kid Colt bestämde sig för att plocka upp mikrofonen för ungefär två år sedan i samband med att han kom hem från en längre periods vistelse i London, där engelsk hiphop som t.ex. Jehst & Foreign Beggars gjorde stort intryck. Till vardags ingår han i Stockholms-crewet AMG samt agerar radiopratare i det hiphoporienterade programmet Urban på Studentradion i Uppsala. Inom den närmaste framtiden så kommer vi att få stifta allt mer bekantskap med honom, i samband med ett ep-släpp, en video samt flera gästinhopp på diverse mixtapes.

Flush Out The Crap var ursprungligen menad att hamna på ett album från Machete, men i samband med att inspelningsprocessen drog ut på tiden och planerna lades ned så blev låten istället aktuell för en exklusiv release hos oss på Whoa. 26-åringen har dock redan en rad nya projekt på gång med såväl svenska som norska artister.

Direktlänk för nedladdning

Läs mer: