Majistern feat. Daddy Boastin – Parabolparadiset

I slutet av nittiotalet satt fyra, unga hiphopare med namnen Majistern, Soul Supreme, Vision och Morjas uppe i Boden (ett par mil snett ovanför Luleå) och diskuterade hur de på bästa sätt kunde slå sig in i den tuffa hiphopbranschen i landet. Det hela slutade med en satsning på skiv- och produktionsbolaget Underground Beats, och i takt med att verksamheten växte kom också framgångarna. I samband med att både Vision och Soul Supreme lämnade hemstaden rann dock samarbetet ut i sanden. Medan Soul Supreme arbetade med amerikanska storheter som KRS-One och Big Daddy Kane (och sedan också blev känd som artisten Kocky) fortsatte alltjämnt Majistern och Morjas med musiken på hemmaplan, för att idag – efter flera års arbete – till slut stå redo att dela med sig av materialet.

Tillsammans med lite nytt blod har man startat upp Underground Beats igen, byggt en rejäl studio, och nu även blivit aktuella med Majisterns första soloalbum Parabolparadiset. En titel som syftar på Prästholmen, den stadsdel i Boden där rapparen bodde under sin uppväxt. Skivan släpptes häromveckan och belönades snabbt med betyget 4/5 i tidningen Groove, där den bland annat jämförs med Ken Rings och Petters debuter. Läser man därefter på skivbolagets hemsida beskrivs Majisterns stil på följande sätt:

I en tid då Hiphop till stor del handlar om flerstaviga rim och korsordslösande tar han musiken tillbaka till gatan genom sina jordnära texter över tradionella produktioner … med skarpa skildringar och historieberättande som kännetecken, som berör allt från vardagens missöden, livet i hemkvarteret till kärleken för musiken, hungern och jakten på drömmen.

Veckans Mp3 här på Whoa är titelspåret från den nya plattan. Låten är producerad av Sentense och har med Jonatan Håkansson på trumpet. Gästar gör Daddy Boastin, vars vokala insats för tankarna tillbaka till den gamla klassiska tiden med Latin Kings.

Direktlänk för nedladdning

Beställ albumet genom att maila [email protected] (pris: 100 kr inklusive frakt).

Myspace: www.myspace.com/majistern
Hemsida: www.undergroundbeats.se

Forumtråd: Veckans MP3: Majistern feat. Daddy Boastin – Parabolparadiset

Läs mer: