Masse feat. Stor – Min Freestyle

Inte allt för lång tid efter att The Latin Kings slagit igenom på den svenska hiphopscenen började det att pratas om ytterligare en lovande musiker från samma läger. Marcelo Salazar aka Masse, blev till en början mest förknippad som Chepes och Sallas lillebror, men kom snabbt att göra sig känd för större saker än så.

På den idag klassiska Redline Records-samlingen Den Svenska Underjorden (2000) hade Masse med ett flertal starka produktioner, och på det efterföljande solomixtapet Gott & Blandat (2001) fanns ett par låtar som kom att få stor uppmärksamhet. Succén var ett faktum och plötsligt var producenten en av de mest eftertraktade personerna i hela hiphop-Sverige. Tittar man tillbaka på Masses karriär finner man populära och framgångsrika låtar som Fattarus Mina Hundar, Melinda Wredes Relationsteorin, Fjärde Världens För Alltid, Advance Patrols Min Musik, Ison & Filles När Vi Glider, och listan kan göras ännu längre.

Idag lägger Masse mycket tid på hans, Chepes och Sallas gemensamma producentteam, The Salazar Brothers, men en uppföljare till 2001 års solomixtape har redan lämnat startgroparna. I nuläget går plattan under arbetstiteln Gott & Blandat del 2, och releasen är planerad till i början av september (kommer att släppas gratis på nätet). Bekräftade gästartister är Stor, Fille, Ison, Advance Patrol, Sabo, Danjah, XO, Lilleman, Allyawan, UKN, Pato Pooh, Kartellen, Fittja Crille, Carlito, Hermanos Bernal, Pumbish, El Axel, Alex J, Danny Boy, Prop Dylan, Dollar Bill och Ced & Jeff.

Veckans MP3, Min Freestyle, är tagen från detta framtida släpp. Låten är ett samarbete med rapparen Stor, som i vanliga fall utgör den ena halvan av gruppen Vendetta.

Direktlänk för download

Masse på myspace: www.myspace.com/massebeats
Stor på myspace: www.myspace.com/storvnd

Läs mer: