Paragon – Ögonblick

Stockholmsrapparen Paragon behöver egentligen ingen närmare presentation. Med tre albums (Stadsbarn 2003, Löftet 2005, Glöd 2008) samt tre mixtapes (Ni Borde Älska Mig 2004, Nästan Berömd 2006, Länge Leve Laget 2007) i bagaget, borde rimligtvis alla som som någonsin intresserat sig för svensk hiphop ha upptäckt en eller flera av hans låtar.

Desto färre personer har emellertid förmodligen hunnit kolla upp hans senaste skivrelease i ordningen – Glöd – som alltså släpptes den 7 maj i år på Hemmalaget/Bonnier. En platta som har varit ett hett diskussionsämne i våra forum under en längre tid, och som vi nu är glada att kunna ge ett exklusivt smakprov ifrån.

I denna låt, Ögonblick, visar artisten upp en lite djupare och allvarligare sida av sig själv än tidigare, samtidigt som han väljer att placera sig långt ifrån den traditionella skrytrappen. Har du någonsin känt ett ögonblick bara rinna, mellan dina fingrar som sand som symboliserar timmar// Tänker om du hade reagerat lite snabbare, var hade du då hamnat. Säg mig har du såna tankar? inleder huvudpersonen, och lägger fokus på de där små ögonblicken i livet som kan avgöra och förändra så himla mycket på bara bråkdelen av en sekund.

Låter det intressant? Ladda i så fall hem låten via länken nedan. I övrigt kan det tilläggas att beatet är producerat av Duggud för NBS Records och att Aleks står för sången i bakgrunden.

[podcast]http://veckansmp3.whoa.nu/paragon-ogonblick-whoa.nu.mp3[/podcast]

Direktlänk för download

Forumtråd: Veckans MP3: Paragon – Ögonblick

Läs mer: